Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Duchovná obnova vo Farnborough

V dňoch 21. – 23. októbra 2011 sa 12 duchom mladých ľudí vybralo osviežiť si svoje srdcia a povzbudiť sa vo viere na duchovnú obnovu do Farnborough. Prostredníctvom hlavnej témy stretnutia “Dar svätej omše a naše aktívne prežívanie počas nej” sme sa mohli viacej zamyslieť nad tým, čo všetko sa počas svätej omše uskutočňuje, čo znamená každá jej časť a aký poklad sa v nej ukrýva. Na priateľskú pomoc sme si zavolali aj nášho priateľa saleziánskeho kňaza Ivana Žitňanského, ktorý si pre nás pripravil zaujímavú prezentáciu o slávení svätej omše. Obohacujúcou súčasťou obnovy bola každodenná svätá omša s možnosťou sviatosti zmierenia alebo duchovným rozhovorom a samozrejme adorácia pred sviatosťou oltárnou spojená so spevom a hrou na gitarách. Priestory kostola ako aj ubytovanie vo veľmi útulnom domčeku v blízkosti kláštora St. Michael’ s Abbey nám poskytli bratia benediktíni, ktorí tam majú svoje sídlo. Zaujímavosťou pre nás bolo, že jeden zo 6 benediktínov je Slovák. Vola sa Michal a spolu so svojím opátom a spolubratom nás každý deň navštívili a strávili sme spoločne veľmi milé chvíle pri čaji a rozprávaní sa o živote, rehoľnom povolaní a o viere.

Vo Farnborough sme strávili veľmi požehnaný čas. Najväčším potešením pre nás bolo, keď nám bratia benediktíni povedali, že sa tam môžeme hocikedy vrátiť na ako dlho budeme chcieť. A že máme odovzdať pozvanie aj ďalším Slovákom žijúcim v Anglicku (alebo aj mimo Anglicka), ktorí by si chceli prísť oddýchnuť od každodennosti a načerpať nové sily. Posielame teda toto pozvanie ďalej …

Odpoveď