Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OSLAVA NARODENÍN O. MICHAELA

Naša komunita pripravila v sobotu večer (11.9.) po svätej omši oslavu narodenín správcu anglickej farnosti o. Michaela, ku ktorej je naša SCM pričlenená.

Členovia našej komunity doprevádzali liturgiu svätej omše spevom. Elen so svojou kamarátkou pripravili vynikajúce pohostenie. Drobné pozornosti, ktoré boli venované o.Michaelovi, boli prejavom vďačnosti za jeho dobrotu, ľudskosť a ochotu, s akou k nám pristupuje a vytvára nám podmienky pre existenciu a fungovanie.

Spoločné agapé bolo nádherným zastavením sa a časom stráveným s človekom a kňazom, ktorý má veľké srdce pre všetko ľudské a božie. O. Michael si zaspomínal na svoju mladosť, ku ktorej bol vyzvaný otázkami prítomných. Potom sme čas strávili spevom ľudových i moderných piesní ako aj medznárodných šlágrov (O, sole mio ap. :-)) Skvelé pohostenie iba dotvorilo príjemnú atmosféru a zahnalo náš hlad.

Prajeme o. Michaelovi veľa božieho požehnania a milostí do ďalších rokov, pevné a stále zdravie, radosť z viery a kňazstva a v neposlednej rade aj z nás.

Vivat Fr. Michael!

 

Odpoveď