Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Silvester 2009 ! ..

Zlodej prepadne banku. V ruke drží odistený granát. Na to sa objaví policajt, vytiahne pištoľ a zakričí: ”Oďhodte zbraň!”

x x x

Ptali se kloučka ze školky, který den v týdnu má nejraději. “Sobotu,” vyhrkne. “A proč?” – “Protože v sobotu nemusím jít ani do školky, ani do kostela”.

 x x x

Učiteľ sa pýta žiaka: – Keď máš v jednom vrecku 4 koruny a stratíš 3 koruny, čo máš vo vrecku?- Dieru, pán učiteľ.

x x x

Dvě řádové sestry jedou autem a dojde jim benzín. Auto škytne a zastaví, sestry vystoupí a v dáli uvidí benzíno-vou pumpu. Dojdou tam a prosí pumpaře, jestli by jim nenatočil trochu benzínu, aby dojely k pumpě a mohly natankovat.
“Ale beze všeho, sestry” povídá pumpař, “máte kanystr ?”
“Nemáme. Nemohl byste nám prosím nějaký půjčit?” ptají se sestry.
“Zkusím něco najít” povídá pumpař. Za chvíli se vrátí a říká: “Sestry, víte, je mi to nepříjemné, ale, no, mám tu jen starý nočník. Jestli Vám to nebude vadit, tak Vám ho půjčím.”
“Ale nevadí, to je v pořádku.”Pumpař tedy natočil trochu benzínu do nočníku, sestry poděkovaly a vracejí se ke svému autu. Přijdou k autu a nalévají benzín z nočníku do nádrže.
Jede kolem náklaďák, řidič zastaví, vykloní se z okénka, vytřeští oči na sestry, jak nalévají nočník do nádrže a povídá:”Teda sestry, Vaši víru bych chtěl mít!”

x x x

Vracia sa úplné opitý chlapík domov, vyberie kľúče a odomyká byt.
Zrazu vybehne majiteľ bytu a hovorí:
– Sused, prosím vás, veď vy bývate o poschodie vyššie.
Chlapík sa pomotá po dome a znovu stojí pri tých istých dverách. Znova vybehne sused a vysvetľuje mu, že býva o poschodie vyššie…
Na tretí krát sa už napitý chlapík nezdrží:
– No, hlavne, že ty bývaš všade!..

Odpoveď