Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Svätý Otec obedoval s ľuďmi v núdzi

Pri príležitosti dnešného sviatku Svätej rodiny Benedikt XVI. navštívil núdznych, o ktorých sa stará Komunita sv. Egídia v Ríme. Svätého Otca privítala skupinka detí a dvaja zástupcovia spomedzi núdznych –  Jelena Hailovičová rómskeho pôvodu a Senegalčan Laye Sissoko.

Spolu so Svätým Otcom obedovalo 200 ľudí. Požehnal jedlo a zasadol k jednému zo stolov spolu s dvanástimi hosťami z radov chudobných. Spolu s ním pri stole sedela štvorčlenná rómska rodina, afganský moslim, ktorý je politickým utečencom, taliansky chlapec na vozíčku, ktorého opustili rodičia, moslimská žena zo Somálska, mladý Nigérijčan katolíckeho vierovyznania a štyria Taliani – osamelí dôchodcovia a sociálne odkázaní, ktorí majú za sebou ťažký život.

Počas obeda sa Benedikt XVI. prítomným prihovoril a sám všetkým servíroval dezert. S vianočným spevom prišiel pápeža pozdraviť spevokol detí v rozličnom veku. On každému z nich podaroval primeraný darček, rôzne hračky ako napr. model lietadla, knižky alebo potreby na maľovanie. Potom sa stretol so skupinou prisťahovalcov, ktorí navštevujú kurz talianskeho jazyka.

Odpoveď