Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Advent = príprava k Vianociam

Sklonená hlava je symbolom únavy alebo smútku. Stáva sa, že sme zavalení starosťami a zhrbení pod ich ťarchou hľadíme do zeme.

Ježiš tieto sklonené hlavy vidí a preto aj nás povzbudzuje: „Vzpriamte sa, zodvihnite hlavu, blíži sa vaše vykúpenie.“ Pozrite, zodvihnite hlavu, tu znamená – nekráčajte v strachu, veď toto je čas radosti, blíži sa k vám Boh – Víťaz. Zodvihnime hlavy od každodenných starostí, nie preto, aby sme ich zanedbali, ale aby sme videli ich zmysel, aby sme videli skutočný život. Zodvihnime hlavy a otvorme si oči aj srdcia, veď je tu predsa naša nádej a záchrana – Ježiš Kristus.

Ako prežijeme Vianoce, to záleží od nás. Ak si všimneme, že Advent nás vyzýva k radosti a nádeji, naše Vianoce budú krásne. Aby naozaj nimi boli, k tomu je potrebná príprava. Príprava srdca, úmyslov i skutkov. Nech je teda pre nás Advent výzvou, motiváciou i návodom k tomu, aby sa Ježiš na Vianoce narodil aj v našom srdci.

Prihlásiť sa k RSS feed pripomienkam v tomto príspevku

Odpoveď

  1. Dekuji autorovi techto slov za povzbuzeni. Potreboval jsem ho. Jsou to krasna slova. Diakon Zdenek

Odpoveď