Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Duchovná slávnosť všetkých svätých

Liturgické čítania:

(klikni na nižšie uvedené súradnice a zobrazí sa ti celý text)

1: Zjv 7, 2-4. 9-14
Ž: Ž 24, 1-4. 5-6
2: 1 Jn 3, 1-3
E: Mt 5, 1-12

“Video Evanjelium”: http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20091031001

Krátke zamyslenie:

Jeden príbeh hovorí o dvoch mníchoch, ktorí sa dozvedeli, že na zemi jestvuje miesto, kde sa zem dotýka neba. Vybrali sa teda na cestu, aby to miesto našli. Putovali po svete, zažili rôzne nebezpečenstvá, zimu, hlad, nepohodu, ale nakoniec predsa len našli, čo hľadali. Boli to celkom obyčajné dvere. S radosťou a s bijúcim srdcom zaklopali a stlačili kľučku. Keď vstúpili, ocitli sa zrazu vo svojej kláštornej cele, z ktorej pred rokmi odišli hľadať nebo. Vtedy pochopili… Miesto, kde sa zem dotýka neba, sa nachádza tam, kde práve sú…

Áno, prostredie, kde žijeme, môže byť tiež miestom, kde sa zem dotýka neba, ak ho takým urobíme. Kritéria na to máme, počuli sme ich dnes v blahoslavenstvách. Všetci svätí, tí, ktorí majú palmu víťazstva a biely odev, nás s radosťou očakávajú a pomáhajú nám v tom.

Modlime sa spoločne: Bože, prijmi aj nás raz do tohto veľkého spoločenstva, daj nám prežívať tú veľkú radosť, ktorú si prisľúbil všetkým tým, ktorí rúcho svojej duše vybielia pokáním v Krvi tvojho Syna. Amen.

Odpoveď