Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Sviečka za nenarodené deti 2009

Sviečka za nenarodené deti je pietnou a modlitbovou akciou, ktorej hlavnou myšlienkou je spojiť spomienku na zosnulých so spomienkou na deti, ktoré zomreli ešte pred svojim narodením.

Význam projektu približuje Marek Michalčík výkonný riaditeľ Fóra života, ktoré ho organizuje: „Za posledný rok bolo na Slovensku umelým potratom usmrtených 13 tisíc detí. Žijeme v spoločnosti, ktorá sa ich snaží nevidieť počas ich života. My si na nich chceme spomenúť aspoň po ich smrti. Nech sa ich kratučký život aj vďaka našej spomienke stáva veľkým mementom pre všetkých a nech je zdrojom nádeje a sily pre rozhodnutie pre život. Aj keď si spomíname na mŕtvych, chceme tým apelovať na živých a na potrebu ochrany každého ľudského života.“

V Deň pamiatky na zosnulých – 2. novembra sa veriaci spoja v modlitbe pri sviečkach na úmysel ochrany života pred nemocnicami, kde sa vykonávajú umelé potraty, v chrámoch, v rodinách alebo na iných vhodných miestach. Spomienku na zomrelé a usmrtené nenarodené deti je možné vyjadriť večer 2. novembra aj umiestnením horiacich sviečok do okien našich domovov.

Projekt sa realizuje s podporou a požehnaním Mons. Františka Tondru a s podporou médií: Katolícke noviny, Televízia LUX, Rádio Lumen, Modlitba.sk a ďalších. 

Odpoveď