Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Anglikánsky biskup k možnosti vstupu do plného spoločenstva s Katolíckou cirkvou

„Zaujímavé“ – takýmto slovom opísal anglikánsky biskup John Broadhurst (London/Fulham), predseda organizácie „Vpred vo viere“, ktorá zastupuje konzervatívnu odnož anglikánskej cirkvi v Británii, oznámenie Vatikánu o úmysle vydať novú apoštolskú konštitúciu, ktorá by umožnila anglikánskym pastorom a biskupom vstúpiť do plného spoločenstva s Katolíckou cirkvou. Na dvojdňovom zhromaždení sa stretlo 500 delegátov spomenutej organizácie, medzi hosťami boli aj zástupcovia anglikánskej cirkvi z USA a Austrálie. V záverečnom vyhlásení biskup Broadhurst uviedol, že pápežova ponuka je „mimoriadne veľkorysá… V čase, keď sme dúfali, že anglikánska cirkev vypočuje naše starosti a ona nepočúvala, biskup Ríma (pápež) počúval a to by nás malo motivovať k zamysleniu.“

Ako uviedol britský denník The Times, viac ako 400-tisíc anglikánskych veriacich chce požiadať o vstup do plnej jednoty s Katolíckou cirkvou v súlade s vyjadreniami pripravovanej apoštolskej konštitúcie Benedikta XVI. Denník píše, že táto iniciatíva pápeža je z pohľadu niektorých anglikánov vnímaná ako „najpokrokovejšia v protestantskom svete od čias Reformácie, ktorá dala zrod Anglikánskej cirkvi“.

Odpoveď