Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

16. letný tábor čínskych kňazov, bohoslovcov a rehoľníkov zavítal do Nitry

Do Nitry prišla 2. septembra 2009 skupina osemdesiatich kňazov, bohoslovcov a rehoľníkov z Číny, ktorí sa na svoju duchovnú službu pripravujú v niektorých štátoch západnej a strednej Európy. Ich putovanie po slovenských mestách (Spišská Kapitula, Nitra, Bratislava) organizujú pátri verbisti z Misijnej kongregácie Božieho slova z Nemecka v rámci 16. Letného tábora – China workshop.

Keďže Cirkev v Číne prežíva podobný osud ako kresťania v bývalom Československu pred rokom 1989, bol veľký záujem zo strany čínskych duchovných stretnúť sa so zástupcami Katolíckej cirkvi u nás. Do Nitry, ktorá je kolískou kresťanstva na Slovensku, zavítali aj kvôli záujmu spoznať cyrilo-metodské dedičstvo. V meste pod Zoborom ich privítal nitriansky biskup Mons. Viliam Judák, ktorý v ich spoločenstve predsedal svätej omši.

V Španielsku, vo Francúzsku, v Taliansku, Nemecku, v Írsku, Belgicku, vo Švajčiarsku a v Poľsku sa v súčasnosti formuje okolo 300 čínskych duchovných. Tí sa vrátia do rodnej Číny, aby šírili Kristovo evanjelium medzi miestnymi obyvateľmi.

V Číne žije okolo 5 miliónov katolíkov, pre nové kňazské povolanie je k dispozícii 15 kňazských seminárov. Budúci rok sa ďalší letný tábor China workshop uskutoční v Taliansku.

Odpoveď