Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

18. nedeľa “cez rok”, cyklus “B”

Liturgické čítania:
1: Ex 16, 2-4. 12-15
Ž: Ž 78, 3-4. 23-25. 54
2: Ef 4, 17. 20-24
E: Jn 6, 24-35

(Ef 4,17.20-24)                                                                                                                              Sv. Pavol jeho súčasníkov i nás učí, že kresťanstvo nie je súbor povinností a predpisov, ale že ono ponúka milosť a silu. Preto aj prvoradým cieľom kresťanského života nie je boj proti hriechu, proti chybám a slabostiam denného života, ale obnova spojenectva s Bohom skrze sviatostný život. Uzdravenie narušeného vzťahu k Bohu sa uskutočňuje napr. skrze Svätú spoveď a Sväté prijímanie a človek sa vracia k oslave Boha a ku vďačnosti a je oslobodení spod nadvlády hriechu.
Koreňom hriechu je bezbožnosť, ktorá spočíva v nevďačnosti. Preto základom čnosti môže byť len návrat ku vďačnosti a zbožnosti. Každá eucharistia nás učí oslave Boha, chvále a vďakovčineniu, uznaniu Boha ako Boha. To je cesta ku slobode od hriechu. Keby sme mali Boha, nemali by sme hriech, pretože kam vstúpi Boh, tam mizne hriech. Kto Boha oslavuje, robí to najsprávnejšie, čo možno na tomto svete robiť, lebo On je naozaj hoden všetkej cti a slávy.

Odpoveď