Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Jak to, že přetrvává tolik předsudků a kritik proti katolické církvi?

holyfather„V roce 1950 napsal americký spisovatel Peter Viereck: „Antikatolicismus je antisemitismus intelektuálů.“ Toto je jediný předsudek, který média nejen trpí, nýbrž hojně používají v rozsáhlé míře (televize, noviny, filmy). Svědčí to o polovzdělanosti nebo zaujatosti jejich pracovníků. Zaútoč na církev nebo na papeže a napiš bestseller, to je formule autorů jako Dan Brown, David Yallop, Donna Cross nebo John Cornwell. Mnozí chtějí vidět pád, zhroucení církve: její existence je pro moderní svět provokací. Zdá se, že není vhodná pro hédonistickou společnost, založenou na sobectví, na sexu a na bezuzdném ukájení hmotných potřeb. Nenechává ji v klidu. Je pro ni stále znepokojující výčitkou svědomí. Jako skála hlásá věčné hodnoty v ostrém rozporu s libertinským trendem zásady „všechno je dovoleno.“ Předává kulturu života a odpovědnosti v ostrém rozporu s kulturou smrti a zisku. Benedikt XVI. má pravdu, když označuje relativismus za největší výzvu pro církev ve 3. tisíciletí. R e l a t i v i s m u s je totiž krédo společnosti bezcílné zábavy a životního styl užívat si bezuzdně, také bezcílného.“ Celý článek.

Prihlásiť sa k RSS feed pripomienkam v tomto príspevku

Odpoveď

  1. niekedy man pocit ze si za to vlastne mozeme sami. Kazdy z nas sa snazi prezentovat katolicku vieru podla seba a casto krat sa stava ze nase vlastne prezentovanie katolickej viery je v rozpore s tym co hlasa katolicka cirkev. a to je voda na mlyn vsetkym jej odporcom.

Odpoveď