Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Svätý Otec slávil zádušnú omšu za arcibiskupa Mosulu

Pápež Benedikt XVI. v pondelok v ranných hodinách slávil v kaplnke Redemptoris Mater v Ríme zádušnú svätú omšu za zosnulého chaldejského arcibiskupa Mosulu Mons. Paulosa Faraja Rahha, ktorého uniesli neznámi páchatelia 29. februára. Jeho telo bolo nájdené 13. marca, keď bol už niekoľko dní mŕtvy. Ako povedal Svätý Otec v homílii, Mons. Rahho bol mužom pokoja a dialógu: „Viem, že mu boli blízki chudobní a postihnutí, pre ktorých založil združenie, pomenované Radosť a láska, s cieľom pomáhať im po materiálnej aj duševnej stránke. Zveril tomuto združeniu úlohu vyzdvihovať hodnotu týchto ľudí a podporovať ich rodiny, z ktorých mnohé sa práve od neho naučili neskrývať takýchto príbuzných a vidieť v nich Krista.“

V závere homílie Benedikt XVI. vyjadril nádej, že príklad Mons. Rahha „povzbudí všetkých Iračanov dobrej vôle – kresťanov aj moslimov – k budovaniu pokojného spolužitia, založeného na bratstve a vzájomnej úcte.“ Pohreb Mons. Rahha, ktorému predsedal chaldejský patriarcha Babylonu Emmanuel Delly III., sa uskutočnil 14. marca v dedine Kremlesh, asi 30 km od Mosulu. Zúčastnili sa na ňom tisícky Iračanov, ako aj množstvo kresťanských i moslimských náboženských aj politických predstaviteľov.

Odpoveď