Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Zemřela zakladatelka Hnutí fokoláre Chiara Lubichová

Ve svém římském domě (14.3.2008) nad ránem ve věku 88 let zemřela Chiara Lubichová, zakladatelka Hnutí fokoláre. V předchozích dnech byla hospitalizována v poliklinice Gemelli z důvodů vážné dechové nedostatečnosti a včera byla na své přání převezena zpět domů.

 Z celého světa nyní přicházejí vyjádření upřímné soustrasti.

V průběhu její nemoci jí zaslal dopis papež Benedikt XVI. a navštívil ji i ekumenický patriarcha pravoslavné církve z Konstantinopole, Bartoloměj I. “Jsem informován o zkoušce, kterou prožíváte, a chci Vás ujistit o tom, že na Vás v této těžké chvíli myslím ve svých modlitbách,” stojí v dopise Svatého otce ze dne 03.03.08

Přání navštívit nemocnou zakladatelku Hnutí fokoláre projevil během své návštěvy Říma patriarcha Bartoloměj I. Strávil s ní chvíli “v intenzivní duchovní atmosféře a hlubokém společenství” a na závěr řekl: “Chtěl jsem sem přijít, abych předal své osobní pozdravy a pozdravy ekumenického patriarchátu v Konstantinopoli drahé Chiaře Lubichové, která svým životem přinesla a přináší mnoho celé církvi. S uznáním jsem jí také udělil své požehnání. Jsem šťastný, že jsem se s ní mohl setkat.”

V uplynulých dnech navštívil Chiaru také kardinál Miloslav Vlk, arcibiskup pražský, a profesor Andrea Richardi, zakladatel Komunity Sant’Egidio. Ujištění o modlitební podpoře přicházela po celou dobu i ze strany jiných náboženství: židů, muslimů, buddhistů a hinduistů.

Odpoveď