Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Nový sekretár Kongregácie pre východné cirkvi: Arcibiskup Cyril Vasiľ

Novým sekretárom Kongregácie pre východné cirkvi sa stal rektor Pápežského východného inštitútu (PIO) v Ríme Páter Cyril Vasiľ, ktorého osobne poznáme i z jeho návštev v našej londýnskej farnosti (naposledy bol medzi nami v kostole na Melior Street na Kvetnú nedeľu 5. apríla 2009, keď nám celebroval sväté omše a vysluhoval Sviatosť pokánia – svätú spoveď spoločne s Pátrom Milanom). O jeho menovaní dnes rozhodol Svätý Otec Benedikt XVI., ktorý ho zároveň menoval za arcibiskupa.

P. Cyril Vasiľ sa narodil 10. apríla 1965 v Košiciach. Gymnázium absolvoval v Košiciach, teologické štúdiá na RKCMBF v Bratislave. Vysvätený za kňaza bol v roku 1987 pre službu Prešovskej gréckokatolíckej eparchie. V auguste 1987 emigroval do Talianska a začal štúdium na Právnickej fakulte Pápežského východného inštitútu v Ríme. V decembri roku 1989 dosiahol licenciát kánonického práva. V decembri 1994 získal doktorát kánonického práva na Právnickej fakulte Pápežského východného inštitútu v Ríme. V roku 2002 bol zvolený za dekana, prorektora a v máji 2007 bol vymenovaný za rektora Pápežského východného inštitútu v Ríme. Je profesorom na Pápežskej Gregorovej univerzite v Ríme, Teologickej fakulte Univerzity v Bratislave a Trnave. Je autorom početných kníh a článkov a spolupracuje s Vatikánskym rozhlasom.

Otec Arcibiskup Cyril Vasiľ, s radosťou sa pripájame k Vašim gratulantom, zostávame spojení v modlitbe a taktiež prosíme o modlitbu a požehnanie,

Vaši priatelia z londýnskej farnosti

Odpoveď