Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Svetový kongres “Rodina a médiá” na Slovensku

Pod záštitou predsedu Konferencie Biskupov Slovenska J. E. Františka Tondru sa v dňoch 05.-07. septembra 2008 v Ružomberku uskutoční Svetový kongres “Rodina”.

Viac než 500 účastníkov bude na Filozofickej fakulte Katolíckej univerzity v Ružomberku (FF KU) diskutovať o vplyve médií na rodinu i o tom, ako využiť médiá na posilnenie rodiny – približne 30 prednášajúcich zo 16 krajín. Kongres “Rodina a médiá” je 23. ročníkom svetových kongresov rodiny, tohtoročná téma vzájomného vzťahu rodiny a médií bola vybratá z dôvodu narastajúcej potreby mediálnej výchovy v spoločnosti.

Na konferencii vystúpia svetovo uznávaní odborníci: predseda Pápežskej rady pre rodinu J. Em. kardinál Ennio Antonelli, predseda medzinárodnej federácie žurnalistov a vedec Harvardskej univerzity Bernard Margueritte, rektor Sorbonskej univerzity IV. Gérard-François Dumont. Záštitu nad kongresom prevzali okrem J. E. Františka Tondru i prvá dáma SR Silvia Gašparovičová a európsky komisár Ján Figeľ.

FF KU organizuje konferenciu na požiadanie World Organisation for the Family z Washingtonu a nadácie Familie de Demain so sídlom v Bruseli. Kongres rodiny sa organizuje od roku 1981. Jeho prvé ročníky sa konali v Latinskej Amerike, prvý európsky kongres rodiny sa uskutočnil v roku 1986 v Paríži. Poslednými hostiteľskými mestami boli Moskva, Lublin a Kyjev, na Slovensku sa podujatie koná po prvýkrát.

Všetky informácie o podujatí www.rodinaamedia.sk 

Odpoveď