Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

V Indii zavraždili kňaza

Otec Thomas je mučeník. Obetoval svoj život za chudobných a ľudí na okraji spoločnosti. Nezomrel nadarmo, jeho krv obohatí Cirkev v Indii” – týmito slovami komentoval arcibiskup Marampudi Joji život barbarsky zavraždeného 38-ročného katolíckeho kňaza Thomasa Pandippallyila. Jeho zmasakrované telo bolo nájdené v noci 16. augusta neďaleko dediny Balampilly, India.

Podľa informácií agentúry AsiaNews v sobotu popoludní slúžil otec Thomas svätú omšu v Burgide, odkiaľ odišiel do ďalšej dediny, aby tam slávil nedeľnú Eucharistiu. Na miesto však už nedorazil. “Indická Cirkev je šokovaná a hlboko zarmútená barbarským činom, ktorý je výsledkom narastajúcej intolerancie a násilia proti kresťanom v krajine” – uvádza Mons. Marampudi a vyzýva vládu, aby chránila práva kresťanskej menšiny v krajine. Pohreb zavraždeného kňaza sa uskutoční 20.08.2008 v Karmelitánskom dome v Balampilly.

Odpoveď