Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Benedikt XVI. v Abruzze

Pápež Benedikt XVI. bol včera (28.5.) na návšteve v talianskej oblasti Abruzzo, ktorú zasiahlo ničivé zemetrasenie. Miestnym obyvateľom povedal, že obdivuje odvahu, dôstojnosť a vieru, s akými čelia tejto ťažkej skúške a tým vyjadrujú veľkú vôľu neupadnúť do averzie a pokračoval: “Keby to bolo možné, navštívil by som každú oblasť a každú štvrť, každú stanovú oblasť, všetkých. Dobre si uvedomujem, že aj napriek prejavenej solidarite sú ťažkosti, ktoré prináša takýto život mimo domu, život v autách, v stanoch – veľké, o to viac v zime a daždi. Myslím aj na mnohých mladých, ktorí sú nútení čeliť trpkej realite, ktorí museli prerušiť školu, ako aj na starších, ktorí boli donútení vzdať sa svojich každodenných návykov.”

V závere Svätý Otec obyvateľom povedal, že jeho prítomnosť chce byť hmatateľným znakom toho, že ukrižovaný Pán vstal z mŕtvych a neopúšťa ich, nenecháva ich otázky ohľadne budúcnosti nevypočuté a že jeho konkrétna odpoveď je v našej solidárnosti, ktorá by sa mala stať stabilným a konkrétnym plánom. Svoj príhovor ukončil modlitbou za obete zemetrasenia.

Odpoveď