Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Čisté srdce

Matka Tereza z Kalkaty: Čisté srdce

Na to, aby sme sa mohli modliť, potrebujeme čisté srdce. S čistým srdcom možno uvidieť Boha.
Modlitba očisťuje srdce a robí ho čírim. Tak sa začína svätosť. Svätosť nie je prepych vyhradený pre niekoľkých jedincov, je to jednoduchý dar, ponúkaný tak vám, ako aj mne.
Kde sa začína svätosť? V našich srdciach. Preto sa potrebujeme ustavične modliť, aby sme si zachovali čisté srdce, lebo čisté srdce sa stáva svätostánkom živého Boha.
Ježiš Kristus nám povedal, že by sme sa mali „vždy modliť a neochabovať“, to znamená neustávať v modlení. Boh volá všetkých ľudí k tejto službe srdca, teda k sústavnej modlitbe.
Poznanie Boha vytvára lásku a poznanie seba samého vedie k pokore. Pokora nie je nič iné ako pravda. Či máme niečo také, čo sme nedostali? pýta sa svätý Pavol. Ak som všetko dostal, aký majetok mám sám od seba? Ak sme o tomto presvedčení nikdy nezdvihneme pyšne hlavu. Ak ste pokorní, nič sa vás nedotkne, ani chvála, ani potupa, lebo viete, čo ste. Ak vás odsudzujú, nezastraší vás to. Ak vás vyhlásia za svätých, nevystúpite na piedestál. Poznanie seba samého nás zráža na kolená.

Zmeňte svoje srdcia…
Nepodarí sa vám obrátiť, ak nezmeníte srdce:
zmeniť miesto nie je riešenie,
zmeniť činnosť nie je riešenie.
Riešenie je zmeniť svoje srdce.
A ako ho zmeníme?
Modlitbou.

Odpoveď