Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Spomienka na 4. výročie zvolenia Benedikta XVI. za pápeža

Katedrála sv. Martina v Bratislave sa dnes, 21. apríla, o 17:00 hodine zaplnila mnohými veriacimi, ktorí si prišli spoločne pripomenúť 4. výročie zvolenia pápeža Benedikta XVI. za hlavu Katolíckej cirkvi. Hlavným celebrantom slávnostnej svätej omše, na ktorej sa prítomným prihovoril aj apoštolský nuncius na Slovensku Mons. Mario Giordana, bol bratislavský arcibiskup-metropolita Mons. Stanislav Zvolenský. Podľa jeho slov je to osobitná príležitosť poskytnúť Svätému Otcovi tú najvyššiu podporu v podobe modlitby cez svätú omšu: „Bol to pre mňa veľmi silný zážitok spoločenstva Cirkvi, modliacej sa za svojho pastiera.“ 

V homílii sa prítomným prihovoril predseda KBS a spišský diecézny biskup Mons. František Tondra. Inšpiroval sa encyklikou pápeža Benedikta XVI. o nádeji – „Spe salvi“.

Pri dnešnej duchovnej slávnosti sme oslovili otcov biskupov a požiadali ich o pohľad na doterajšie pôsobenie Svätého Otca:

Mons. Ján Babjak, prešovský arcibiskup-metropolita:
[download mp3]

Mons. Bernard Bober, košický pomocný biskup:
[download mp3]

Odpoveď