Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Benedikt XVI. prosí o ukončenie vojnového konfliktu v Gruzínsku

„Drahí bratia a sestry, dôvodom hlbokej úzkosti sú stále dramatickejšie správy o tragických udalostiach, ktoré sa odohrávajú v Gruzínsku, a ktoré v južnom Osetsku už zapríčinili mnoho obetí na nevinných ľudských životoch a veľkú časť obyvateľstva donútili zanechať vlastné domovy. Je mojou vrúcnou prosbou, aby sa ihneď ukončili vojenské operácie a vyhlo sa ďalším násilným konfrontáciám, ktoré môžu zapríčiniť ešte ničivejšie následky terajšieho konfliktu. Kiež sa nadviažu jednania a dialóg plný rešpektu, ktorý by vyhol hroznému utrpeniu týchto drahých národov.
Okrem toho prosím Medzinárodnú komunitu, aby vyvinula úsilie k dosiahnutiu iniciatív, ktoré by mohli priviesť k pokojnému a trvalému riešeniu tohto konfliktu a napomôcť otvorenému spolunažívaniu vo vzájomnou rešpekte. Spolu s našimi pravoslávnymi bratmi prosme spolu o tieto úmysly, ktoré s dôverou zverujeme orodovaniu Panny Márie, Matke Ježiša ako aj všetkých kresťanov“, Váš Benedikt XVI. 

Odpoveď