Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Môže viera pomôcť migrantom?

„Viera je veľká podpora pre utečencov. Keď prijímame migranta, prijímame Pána,“ povedal arcibiskup Agostino Marchetto počas kongresu zaoberajúceho sa situáciou migrantov vo svete a zlepšenia podmienok ich života. Počas stretnutia organizovaného Konferenciu biskupov USA vo Washingtone hovorili prítomní najmä o zložitých podmienkach, ktoré sú s migráciou spojené a o ťažkostiach migrantov, ktoré sa často stávajú životnými drámami.
Arcibiskup Marchetto tiež v rozhovore odpovedal na otázku: “Môže viera pomôcť migrantom prekonávať životné skúšky a trápenia?”
„Niekto povedal, že viera je krokom vpred a ja verím, že v obzvlášť ťažkých situáciách viera skutočne veľmi pomáha. Ak má človek vieru, aj keď sa mu zná že prechádza tmavým tunelom, je s ním stále Pán. Zjednocuje sa s cudzincom. A my ho máme prijať tak, ako prijímame Pána. Iste teda je viera tým, čo pomáha migrantom a dáva im nádej do budúcnosti. S vierou vedia, že v ich cieľom je miesto lásky a milosti“.
  

Odpoveď