Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Putovanie k jednote je ako cesta bez možnosti odbočenia

V anglickom Canterbury sa až do 4. augusta koná Lambethská konferencia, na ktorej sa stretlo viac ako 600 anglikánskych biskupov, aby hovorili o zásadných otázkach ďalšieho smerovania Anglikánskej cirkvi. S prejavmi vystúpili i katolícki kardináli Ivan Dias a Cormac Murphy-O’Connor.
Londýnsky kardinál Murphy-O’Connor: „Je to už niekoľko desaťročí, počas ktorých sa Katolícka cirkev snažila o dialóg s anglikánskym spoločenstvom ako celkom, s ohľadom na všetky výzvy, ktoré vaša odlišnosť niekedy prináša. Naša Cirkev teda nerada vidí súčasné napätie vo vašom spoločenstve. Podujali sme sa na cestu k jednote, takže nové problémy iba spomaľujú pokrok a budúci dialóg medzi obomi cirkvami nebude ľahký, kým sa určité podstatné záležitosti nevyriešia.“
Aktuálne napätie v anglikánskom spoločenstve je spôsobené predovšetkým rozpormi medzi jej členmi v otázke povolenia biskupskej vysviacky žien a deklarovaných homosexuálov.
Další informace.

Odpoveď