Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Skutočné náboženstvo odmieta násilie

“Skutočné náboženstvo odmieta násilie…” hovorí Benedikt XVI. Mierové spolužitie kresťanov a moslimov v Kamerune, kde je Svätý Otec na práve prebiehajúcej návšteve, je označované za “inšpiráciu pre ďalšie africké krajiny”.
“Skutočné náboženstvo odmieta akúkoľvek formu násilia a totalitarizmu nielen v otázke viery, ale aj v otázke rozumu,” povedal Benedikt a taktiež uviedol, že “náboženstvo a rozum sa navzájom posilňujú”. Následne vyzval katolíkov a moslimov, aby spolu “vybudovali civilizáciu lásky, mier, spravodlivosť a spoločné dobro pre všetkých”. 

Po stretnutí s moslimami sa Svätý Otec presunul na štadión v Yaoundé, kde odslúžil omšu pred preplneným hľadiskom. Potlesk sa mu ušiel najmä vo chvíli, keď upriamil pozornosť na siroty, chudobné a zneužívané deti a na tých, ktorí museli “nútene vstúpiť do polovojenských organizácií”. “Boh vás miluje, nezabudol na vás,” ubezpečil ich.

Detských vojakov, medzi ktorými je mnoho obetí únosov, využívajú najmä v bojových konfliktoch na východe Konžskej demokratickej republiky. Vo svojich radoch ich má mnoho aj ugandská Božia armáda odporu. Len na konžských bojoch sa podľa odhadov zúčastňuje približne 3500 detí.

Odpoveď