Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Austrálska tlač o Benediktovi XVI. a pútnikoch

Austrálska tlač venuje príchodu Svätého Otca veľkú pozornosť. V troch najväčších sydneyských denníkoch vynechali tradičné úvodníky a komentáre, aby tak venovali viac priestoru fotoreportážam o pútnikoch, ktorých prichádza zo všetkých kútov sveta na medzinárodné letisko v Sydney denne asi 8 tisíc.
V denníku The Daily Telegraph je dnes na prvej strane veľká fotografia, ktorá zachytáva príchod kríža a ikony – symbolov Svetových dní mládeže. V reportáži sú mnohé fotografie a výpovede mladých s názvom “Viera a radosť sú vítané”. O kríži, ktorý priniesli na pleciach mladí hovorí aj článok “Jednoduchý symbol lásky, života a pokoja”.
Národný denník The Australian publikoval fotografiu pápeža, ktorý prechádza k duchovnému centru v Kenthurste pod názvom “Myšlienky pápeža, sústrediaceho sa na sväté omše.” V novinách sú tiež informácie o tlačovej konferencii na tému o úbytku obyvateľstva, kde austrálsky Kardinál Pell vyzval obyvateľov Západu, aby mali deti. 
Noviny The Sydney Morning Herald publikovali na prvej strane fotografiu príchodu kríža a ikony, ktoré priniesli desiatky mladých na pleciach, ako aj fotografiu Benedikta XVI. V denníku je tiež článok o úbytku obyvateľstva s faktami, že za posledných 5 rokov citeľne poklesla pôrodnosť. 
Za povšimnutie tiež stoja dve fotografie zo včerajška: na jednej je v popredí displej Svetových dní pred Katedrálou Panny Márie, na ktorom sa odpočítavali zostávajúce dni do začiatku Svetových dní mládeže, na ktorom je veľká nula. Na druhej fotografii je prekrásne osvetlenie mostu “Harbour Bridge” s veľkým obrazom pápeža a loga Svetových dní.

Odpoveď