Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Adorace sester Matky Božího milosrdenství na Vyšehradě

V neděli 22.2., v den výročí zjevení obrazu Milosrdného Ježíše, se v 15.30 hodin v bazilice sv. Petra a Pavla na Vyšehradě uskuteční společná adorace-rozjímání spojené s Božím milosrdenstvím. Praha: Duchovní aktivitu povedou sestry Matky Božího milosrdenství u příležitosti 78. výročí zjevení obrazu. Tento obraz byl namalován podle zjevení svaté Faustyně Kowalské (1905-1938). Ke zjevení došlo 22.2.1931. Papež Jan Pavel II. ji roku 1993 beatifikoval, svatořečil ji v roce 2000. V rozhovoru pro Katolický týdeník mimo jiné P. Wojciech Zubkowicz SAC, šéfredaktor časopisu Apoštol Božího milosrdenství, odpovídá:

Je pravda, že církev dva tisíce let pracovala s mnoha prostředky spásy, otázkou ale je, zda a nakolik lidé v dnešní době tyto prostředky používají. Pokud ne, tak proč? Úcta k Božímu milosrdenství ale není novým kultem. Nové jsou jen formy úcty: obraz, svátek Božího milosrdenství, Hodina milosrdenství a Korunka – ty, které Pán Ježíš předal sv. sestře Faustyně. Jsou znovuobjevením jádra naší víry: milosrdného, láskyplného Otce, který k nám přichází v osobě Ježíše Krista.

Tento obraz se z nás i z dnešního světa nějak vytratil, proto ho potřebujeme obnovit. A právě k obrazu takového Boha nás vede kult Božího milosrdenství. Pán Ježíš jasně řekl sestře Faustyně, že lidstvo nenajde pokoj, dokud se nebude utíkat k jeho milosrdenství.”

(Katolický týdeník č. 13/2008)

Odpoveď