Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Slovenská svätá omša v Melbourne

Vladyka Milan Chautur, predseda Rady pre rodinu a mládež KBS, celebroval spolu s 20 kňazmi svätú omšu 6.7.08 pre slovenských pútnikov vo farnosti sv. Augustína v Melbourne. Okrem Slovákov žijúcich v Melbourne sa na nej zúčastnilo asi 100 z celkového počtu 220 slovenských pútnikov, ktorí sa zúčastnia na Svetových dňoch mládeže v Austrálii. Vo svojej homílii vyzval mladých, aby nestratili svoju kresťanskú identitu. “Je potrebné poznať odpovede na tri otázky- kto som, odkiaľ prichádzam a kam idem.” Práve svedectvo mladých pútnikov je podľa vladyku najdôležitejším ovocím, ktoré v Austrálii od nich čakajú. “Nestraťte svoj pas- bez neho sa domov nedostanete. Nemyslím iba na cestovný pas, ale i na ten duchovný. Aby ste sa ako kresťania raz mohli vrátiť domov- do večnosti k Bohu.”- poznamenal vladyka Milan Chautur.
Až do 15.7., kedy sa mladí pútnici zídu v Sydney na vyvrcholení SDM, prežívajú týždeň svedectva v jednotlivých diecézach Austrálie a Nového Zélenadu. Slováci sú hosťami diecézy v Melbourne.

Prihlásiť sa k RSS feed pripomienkam v tomto príspevku

3 odpovedí

  1. Ahojte Vsetci,
    Pozdravujeme celu Slovensku komunitu v Londyne z dalekeho Melbourne. Svetove dni mladeze su uz v plnom prude a dnes nas caka rozluckova sv omsa so Slovensko-Australskou komunitou v Melbourne, ktora sa o nas starala pocas nasho pobytu v Melbourne. Po sv omsi nas caka spolocny obed ( rezne a zemiakovy salat:)a o 6 vecer sa presuvame do Sydney kde budeme zajtra (14.7.)rano. Myslime na Vas vsetkych v modlitbach a tiez prosime o modlitby. Gabika, Jozef a Sylvia

  2. Dekuji vam za vsechny vase zpravy. Mame velkou radost, ze jste v poradku docestovali a ze se ucastnite tohoto nejvetsiho svetoveho setkani mladych se Sv.Otcem. Diakon Zdenek

  3. tak ppozdravujem z melebern vcera sme amli spolocnu omsu s biskupmi a kanzmi je nas tu asi uz okolo 200 a dnes zacima spolocna omsa na velkom stadione kde bude asi niekolko tisic maldych z celeho sveta….byvame v skole a hned je aj kostol vsetky aktualne info o nasej ceste plus foto je na http://www.kbs.sk sekcia fototak etse raz pozdravujeme celu misiu jozef silvia a gabika a dalsi z londyna….

Odpoveď