Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Valentínsky večer – sobota 14.02.2009

katarinska_oct_08                              Ahojte! 

Srdečne Vás pozývame na      

 “Valentínsky večer”  

našej londýnskej komunity

Kedy? V sobotu 14.02.’09 od 18.30 – 23.00.

Kde? V Sále pod R.C. Church of Our Lady, Queen of Heaven, 4a Inverness Place, Queensway, W2 3JF        (je to medzi metro stanicami Queensway a Bayswater)

Vstupné = £7 (v cene = sladké aj slané občerstvenie & teplé i studené nápoje)

A ešte niečo pod zub? Doporučujeme “prudko-chutnú” klobásu+chlieb+horčicu = £1

A k tomu všetkému kvalitná hudba + super program + skvelá tombola!

Jednoducho – pozývame! 

O svätom Valentínovi

máme len málo informácii. Podľa niektorých historikov bol svätý Valentín kňazom a lekárom. Žil v treťom štvrtom storočí v Ríme a konal skutky milosrdenstva, najmä medzi väzňami. Cisár Klaudius sa rozhodol zrušiť manželstvo, pretože podľa jeho názoru ženatí vojaci často mysleli na svoju manželku a deti a preto nebojovali za Rímsku ríšu tak odhodlane, odvážne a hrdinsky ako slobodní vojaci. Aby teda bola rímska armáda čo najsilnejšia, maželstvo bolo cisárským dekrétom zakázané. Valentín však istý čas tajne sobášil zamilovaných, za čo bol zatknutý a po utrpení vo väzení ho dal napokon cisár Klaudius verejne popraviť. 

A vedeli ste, že v oltári kostola na 14 Melior Street v Londýne, kde sa schádza i naša komunita, sú relikvie sv. Valentína – mučeníka? Ak by ste sa chceli o tom dozvedieť viac informácii – domáci anglický pán farár Michael Cooley Vám ich rád poskytne.
Prihlásiť sa k RSS feed pripomienkam v tomto príspevku

2 odpovedí

  1. Diky za valentinsky vecer a tiez by som sa chcel spytat, ci by nieco podobne nemohlo byt castejsie. Rad pomozem, pista

  2. Dakujeme za valentinsky vecer! vyber hudby = kvalita, klobasa = taktiez, organizacia vecera a program = super, ucastnici juniori i seniori = profici! a na zaver jedna otazka? nemohli by byvat podobne podujatia castejsie ako len 3 krat do roka? viem, ze to nie je jednoduche vsetko zorganizovat, ale ak budeme vediet pomoct, velmi radi pomozeme. vdacni voci vam vsetkym – tomi&majka

Odpoveď