Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Svätí Cyril a Metod – 05. a 06. júl 08

Počas soboty 05.07. a nedele 06.07. budeme mať duchovnú oslavu svätých Cyrila a Metoda. V sobotu bude svätá omša na Velehrade o 19.00. V nedeľu budú sv. omše o 09.15 na Velehrade, o 13.00 v Kostole na 14 Melior Street a o 19.00 na Velehrade. V nedeľu v Kostole na 14 Melior St bude o 14.45 Liturgická modlitba z príležitosti sviatku týchto slovanských vierozvestov.                     Všetkých Vás srdečne pozývame!

Význam misie svätých Cyrila a Metoda vyzdvihol v roku 1980 Svätý Otec Ján Pavol II., keď ich vyhlásil spolu so svätým Benediktom za spolupatrónov Európy.
Historická listina “Život Konštantínov” začína slovami: „Boh milosrdný a dobrotivý čaká na pokánie človeka, aby všetci boli spasení a prišli k poznaniu pravdy, lebo nechce smrť hriešnika, ale pokánie a život.” – A podobne “Život Metodov”: „Milosrdný Boh chce, aby každý človek dosiahol spásu a prišiel k poznaniu pravdy.”

Svätí Cyril a Metod, orodujte za nás!

Odpoveď