Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

ADVENTNÁ DUCHOVNÁ OBNOVA

Duch svätý - oheňKu koncu Roku milosrdenstva SCM vás s radosťou pozýva na Adventnú duchovnú obnovu, ktorá sa uskutoční 26. a 27. novembra 2016 (sobota a nedeľa) v kostole Our Lady of La Salette and St Joseph na 14 Melior Street.

Duchovnú obnovu bude viesť Redemptorista Rastislav Dluhý spolu s členmi spoločenstva Rieka Života.

Program Adventnej duchovnej obnovy :PLAGÁT k DO 25.-26.11.2016

 

Niečo o Rieke Života:
 
Rieka Života – je misijným spoločenstvom 45 (už nie veľmi mladých) ľudí. Postupne sme prerástli zo spoločenstva mladých a slobodných do spoločenstva mladých manželstiev a rodín. Napriek alebo práve kvôli zodpovednostiam v rodine však všetci stále pociťujeme povolanie k misiám. Nie je jednoduché zladiť život doma a zodpovednosť za domácnosť s obrovskými požiadavkami evanjelizácie na Slovensku a za hranicami. Prináša to napätie, ale o tom je vlastne život laika v dnešnej Cirkvi.
O tom, že napriek všetkým starostiam života cítime v sebe oheň, ktorý nehasne.Cítime ešte výraznejšie požehnanie z toho, že sme spoločenstvom rôznych povolaní. Prítomnosť 4 kňazov – redemptoristov, ktorí nie sú s nami iba na papieri, celá jedna časť slobodných i tých, ktorí zasvätili celý svoj život evanjelizácii dávajú mladým rodinám a ich deťom zdravú rovnováhu a modlitebné „mantinely“.Stále je pre nás dôležité spoločné zvelebenie, ktoré vyrastá z osobnej modlitby každého z nás. Je to vlastne to jediné, čo ako tak vieme robiť. Tešíme sa z toho, keď môžeme spolu Bohu spievať tak, ako nám hlasivky narástli.

Odpoveď