Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Benedikt XVI. – Slávnosť Krstu Pána

„Drahí bratia a sestry,

V dnešný veľký sviatok, som v Sixtínskej kaplnke vyslúžil sviatosť krstu trinástim deťom. Celebrant pri tejto príležitosti kladie rodičom a krstným rodičom túto otázku: „Čo žiadate od Božej cirkvi pre vaše dieťa?“ Ich odpoveď znie: „Krst“. Dialóg nasleduje otázkou: „Čo im daruje krst?“ Oni odpovedajú: „Večný život“. Aká úžasná skutočnosť. Ľudská osoba sa prostredníctvom krstu vštepuje do jedinečného vzťahu Ježiša s Otcom, a to takým spôsobom, že slová, ktoré zaznievajú z neba adresované Jednorodenému Synovi, sa stávajú pravdivými vzhľadom na každého muža a každú ženu, ktorí sa znovuzrodia z vody a z Ducha Svätého: Ty si môj milovaný syn, Ty si moja milovaná dcéra.

Aký úžasný je dar krstu! Aká to musí byť radosť pre kresťanských rodičov, ktorí sú svedkami vzniku nového života ich vzájomnej lásky, života, ktorý keď prinášajú ku krstnému prameňu, tak sa stávajú svedkami, ako sa rodí z lona Cirkvi pre život, ktorý bude bez konca! Je to dar, radosť, ale aj zodpovednosť! Rodičia spolu s krstnými rodičmi sú totiž povinní vychovávať deti podľa Evanjelia. Téma VI. svetového stretnutia rodín, ktoré sa o niekoľko dní uskutoční v hlavnom meste Mexika je: „Rodina je učiteľkou ľudských a kresťanských hodnôt“. 

Spoločne s Pannou Máriou i my v modlitbe prosme o požehnanie pre toto dôležité svetové stretnutie rodín.”

Váš Benedikt XVI. 

Odpoveď