Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Kázeň 8.6.2008

Dnes odpoledne, přestože nebyla první neděle v měsíci, bylo věroučné setkání v kostele na Melior Street. Výbornou příležitostí mluvit o různých dnešních alternativních směrech se ukázalo hezky připravené vyprávění člena naší komunity o jeho cestě po Indii a okolních zemích. Vypukla “velká” debata o závadnosti či nezávadnosti jógy, akupunktury a akupresury. Dalším tematem, o kterem jsme již nestihli mluvit, je např. homeopatie. Mnoho různých způsobů esoterie, gnoze, new age, okultizmu, bílé i černé magie, věštění za pomoci karet, koule a astrologie je klasickým proviněním proti prvnímu přikázání a panuje v této oblasti velký zmatek a nevědomost. Vstupování do záhrobí, do kontaktu se zemřelými, je duchovní oblast člověku zapovězená a nebezpečná. Každý rozumný člověk se jí vyhne. Dalšími nebezpečnými fenomény dneška jsou různé psychologické semináře, které člověku pod záminkou vylepšení a zlepšení kvality života, provedou doslova “mozkový výplach“. Mohou jej postupně i odvest pryč z církve a od svátostného života.

Podle svých nejlepších vědomostí a schopností nabízíme pomoc při řešení nejrůznějších otázek. Nemáme žádnou radost z toho, že někomu “bereme” jeho názor či oblíbenou věc. Píšeme to právě proto, že nám na vás velmi záleží. Kdyby nám na vás nezáleželo, nechali bychom všechna tato ožehavá témata spát…

Prihlásiť sa k RSS feed pripomienkam v tomto príspevku

2 odpovedí

  1. Jeden z oficialnich dokumentu je uvedeny jako odkaz primo v tomto clanku pod oznacenim …”jogy”. Kliknutim na nej je mozne se dostat k oficialnimu stanovisku biskupu Slovenska. Dalsi odkaz na oficialni cirkevni dokument. S uprimnym pozdravem Zdenek

  2. Co se tyka jogy jsem opravdu zmateny a rozhodne nejsem sam. Mnoho cirkevnich cinitelu pred ni varuje. Dalsi vyznamni predstavitele katolicke cirkve cini opak. Jak si to mam vysvetlit? a jak se zachovat? Existuje nejake oficialni stanovisko cirkve?

Odpoveď