Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 25. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 20. – 27. 9. 2015 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Matúša, apoštola a evanjelistu – sviatok
Streda – sv. Pia z Pietrelčiny, kňaza – spomienka

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a
– o 7.30 pm svätá omša nebude !!!! – nahrádza ju International Mass vo westminsterskej katedrále (vedľa Victoria Station) o 17.30 hod. !!!!!!

3. SCM pozýva všetkých – ochotných, znalých, ambicióznych ako aj nesmelých, neistých, či jednoducho objavujúcich samých seba a túžiacich vykonať niečo na Božiu slávu a konať skutky božie, či možno objaviť v sebe
dobro a odstrániť zlo alebo iba jednoducho byť prospešný druhým a naplniť svoj život i poslanie – na kreatívne stretnutia.
Súčasťou týchto stretnutí budú i rozhovory na duchovnú tematiku.
Radi by sme vytvorili aj pamiatky, pozdravy, reprezentačné predmety a brožúry o misii pre potreby misie, jej návštevníkov a hostí. To predpokladá poznať Písmo a jeho obsah (Zjavenie Pána, Viera), Cirkev a jej poklady (spoločenstvo a sviatosti) a orientovať sa v duchovnom živote. Ďalšie kreatívne stretnutie sa uskutoční 6. októbra 2015 o 19.00 v kancelárii SCM.

4. SCM hľadá animátorov na prípravu dospelých k sviatostiam ako aj prvoprijímajúcich detí.
Ak by mal niekto túto milosť a dar od Boha vzdelávať a viesť k viere, prípadne i náležité vzdelanie ako aj ochotu poslúžiť týmto spôsobom svojím blížnym a hľadajúcim vo viere, prosím, nech sa ohlási u správcu misie alebo príde na stretnutie v nedeľu 4. októbra 2015 o 14.15 hod. v kancelárii SCM v kostole Our Lady of La Salette and St. Joseph na 14 Melior Street, SE1 3QP.

5. Žiadam rodičov, ktorí prihlásili, či ešte chcú prihlásiť svoje deti na prípravu k 1.sv.prijímaniu, aby prišli na stretnutie v nedeľu 4. októbra 2015 o 14.15 hod. (po nedeľnej sv.omši) do kancelárie SCM.

6. Žiadam všetkých záujemcov o prípravu ku sviatostiam kresťanskej iniciácie (sviatosti kresťanského zasvätenia – krst; 1.sv.prijímanie a birmovka pre dospelých), aby prišli na stretnutie do kostola SCM. Stretneme sa v kancelárii SCM v nedeľu 4.októbra 2015 o 10.45 hod.

7. V mesiaci november prebehnú voľby do Farskej rady. Záujemcovia si môžu nájsť podmienky pre kandidatúru v pripojenom letáku na nástenke kostola.

8. FR pripravila návrh na štvrťročné stretnutia, kde bude možné sa vždy stretnúť a diskutovať o možnostiach a potrebách SCM.
Prvé takéto stretnutie je naplánované na piatok 13. novembra 2015 po večernej sv. omši.

9. Poďakovanie patrí všetkým podporovateľom a prispievateľom misie. Služby, ktorými je možno zveľadiť krásu, účel, atmosféru i ducha tejto misie, je možné nájsť na nástenke vzadu v kostole. Ochotní dobrovoľníci sa môžu pýtať na možnosti, spôsoby a pre koordináciu u členov FR.

10. Dovoľujem si dať do pozornosti nasledovné programy:
– Divine Mercy Day of Prayer of Intercession vo westminsterskej katedrále dňa 26. septembra 2015 od 9.30 – 16.30 hod. Svätá omša v tento deň bude v katedrále o 10.30 hod. Hlavnou myšlienkou podujatia je mariánska téma „God wants to give peace to the world trough Mary“ k blížiacemu sa mimoriadnemu Roku milosrdenstva vyhláseného svätým Otcom Františkom

– Na budúcu nedeľu 27. septembra 2015 večerná sv. omša o 19.30 hod. v SCM nebude. Namiesto toho sa môžete zúčastniť sv. omše vo westminsterskej katedrále o 17.30 hod., kde sa koná International Mass.
Svätú omšu bude celebrovať kardinál Vincent Nichols, westminsterský arcibiskup.
Srdečne vás pozývam na stretnutie s najvyšším pastierom diecézy Westminster a zahraničnými komunitami, medzi ktoré patríme aj my.

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

 

 

 

Odpoveď