Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Hľadanie

    

Dnes ráno som prehľadal svoju peňaženku.  
      Bola prázdna.    
 
 Potom  som skontroloval svoje vrecká.  
     Našiel som niekoľko mincí.    
 
Potom som prehľadal svoje srdce a našiel Teba.  
 
                                                           Až potom som pochopil, aký bohatý skutočne som…

Prihlásiť sa k RSS feed pripomienkam v tomto príspevku

3 odpovedí

  1. s Panom Bohom v srdci budu aj nase vrecka a penazenky plne lebo on vie co potrebujeme. verte mi ja som to zazila na vlastej kozi. len sa musime odovzdat do jeho ruk a verit v jeho zamery.

  2. Velmi pekne…. naozaj clovek zisti, ze peniaze su k nicomu ak nema Boha, ak jeho srdce je prazdne….. Najprv teda mame hladat Bozie kralovstvo. Musime doverovat v Boziu prozretelnost ako sa pise v Evanieliu podla Matusa (6,25-34)
    Preto vam hovorim: Nebudte ustarosteni o svoj zivot, co budete jest, ani o svoje telo cim sa zaodejete. Ci zivot nie je viac ako jedlo a telo viac ako odev? Pozrite sa na nebeske vtaky: neseju, ani neznu, ani do stodol nezhromazduju, a vas nebesky Otec ich zivy. Nie ste vy ovela viac ako ony? A kto z vas si moze starostami pridat co len laket k svojmu zivotu? A co sa tak starate o svoj odev? Pozrite sa na polne lalie, ako rastu: nepracuju, nepradu; a hovorim vam, ze ani Salamun v celej svojej slave nebol obleceny tak ako jedina z nich. Ked teda Boh takto oblieka polnu bylinu, ktora je dnes tu a zajtra ju hodia do pece, o co skor vas, vy maloverni?!
    Nebudte teda ustarosteni a nehovorte: ‘Co budeme jest?’ alebo: ‘Co budeme pit?’ alebo: ‘Co si oblecieme?’…
    Ved po tomto vsetkom sa zhanaju pohania. Vas nebesky Otec predsa vie, ze toto vsetko potrebujete.
    Hladajte teda najprv Bozie kralovstvo a jeho spravodlivost a toto vsetko dostanete navyse. Preto nebudte ustarosteny o zajtrajsok; Zajtrajsi den sa postara sam o seba. Kazdy den ma dost svojho trapenia.

  3. Klobouk dolu, to musel napsat svetec, protoze prohledat srdce tak jako obsah kapes a najit Boha, to se jen tak nekomu nepodari… :)

Odpoveď