Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 4.VEĽKONOČNÚ NEDEĽU / 11. – 18. 5. 2014 /

timthumb.php1. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm (Byzantská liturgia)

2. Veriaci Byzantského obradu budú sláviť Božskú liturgiu sv. Jána Zlatoústeho (Východná liturgia) v nedeľu 18. apríla 2014 o 7.30 pm. Všetci ste na ňu srdečne pozvaní. Liturgiu bude sláviť o. Martin Demo.

3. Ďakujem všetkým, ktoré sa zúčastnili sv. omše pre migrantov (Mass for Migrants) vo westminsterskej katedrále v pondelok na Bank Holiday 5.mája 2014.

4. Dnes je nedeľa Dobrého Pastiera a rovnako aj Deň matiek. Bol by som rád, keby sme si na svoje matky spomenuli nielen v modlitbe, ale aj tým, že im zavoláte, porozprávate sa s nimi a poďakujete im za dar života, starostlivosť, opateru, trpezlivosť a štedrosť, ktorou vás zahŕňali.
V rámci našej misie je hneď teraz po sv. omši, po záverečnej piesni, pripravený krátky program pre súčasné a tunajšie matky, na ktoré ich v tejto chvíli pozývam vedľa do spoločenskej miestnosti.

5. Dnes 11. mája 2014 po svätej omši o 14.30 hod. bude informačné stretnutie pre záujemcov, ktoré chcú poznať ako funguje misia a čo sa hovorilo na Farskej rade.

6. Andrea bude dnes tlmočiť, najbližšie 2 nedele tlmočenie nebude.

7. Naša misia od apríla platí vyššie nájomné za chrám. Nájomné ako aj všetky náklady misie sú hradené z príjmov zvončeka.

8. Zbierame pre potreby slovenských a českých väzňov a kňazov, ktorí s nimi pracujú, sväté Písmo akéhokoľvek formátu (najlepšie vreckové vydania). Ak máte doma staršie vydania, ktoré nepoužívate, uvítame ich venovanie týmto ľuďom.
Rovnako budú vítané aj modlitebníky, knihy s náboženskou tematikou. Publikácie bude zbierať pre väzňov Kristína Dugovičová.

9. Každý z nás vstupoval do tohto chrámu po prvýkrát a stalo sa vám, že ste mali problém sa zaradiť, či len poradiť pri vstupe do chrámu. Táto myšlienka nás oslovila a veľmi radi by sme ako komunita chceli vytvoriť „Uvítací tím“, ktorý by privítal nových aj stálych farníkov pri vstupe do kostola. Hľadáme jednotlivcov aj páry, ktorí sa neboja komunikácie a radi by sa podujali na túto službu farnosti.
Bližšie informácie poskytne Marián Baník.

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Nasledujúci týždeň je duchovný správca misie na návšteve na severe Anglicka, kde navštívi slovenské komunity a rodiny.
Počas 2 dní bude prebiehať príprava ku sviatosti manželstva v meste Manchester.
Vo Warringtone, kde sa nachádza najpočetnejšia sústredená komunita Slovákov, v kostole sv. Benedikta odslúži kňaz 2.sv.omše a po 1.krát sa táto komunita krajanov stretne na slovenskej bohoslužbe.
Ďalej kňaz navštívi rehoľné sestry Missionaries of Charity (Misionárky lásky Matky Terezy) neďaleko Newcastle, kde je ďalšia slovensko-česká komunita.
Bude pochovávať v meste Leeds.
Bude mať katechézu pre katechumenov v okolí mesta Manchester.
Stretne sa s rektorom katedrály v Sheffielde.

 

Odpoveď