Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Hinduistickí extrémisti zničili ďalší kresťanský kostol, tentokrát v Bombaji

Skupina členov extrémistického hinduistického hnutia Vishva Hindu Parishad v piatok napoludnie zdevastovala ďalší kresťanský kostol, opäť v Indii, tentokrát vo veľkomeste Bombaj. Hinduisti vtrhli do vnútra a veriacich kresťanov vyháňali von. Správcu kresťanského chrámu kňaza Felixa Fernandesa surovo zbili a nechali ho ležať v bezvedomí na ulici.

Zástupca predsedu Komisie pre národnostné menšiny Abraham Mathai pre agentúru AsiaNews následne uviedol, že tieto útoky budú pokračovať, kým polícia nezačne skutočné vyšetrovanie vinníkov. Podľa pomocného biskupa Bombaj Percivala Fernandesa majú tieto útoky jediný zámer – vyvolávať strach medzi veriacimi a udržiavať ho v kresťanských komunitách. Avšak cez modlitbu, čítanie Svätého písma a hlavne cez sväté prijímanie prekonáme i strach, všakže indickí kresťania?, povedal pomocný biskup Bombaja Percival Fernandes…

Odpoveď