Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 2. ADVENTNÚ NEDEĽU / 8. – 15. 12. 2013 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Piatok – sv. Lucie, panny amučenice – spomienka
Sobota – sv. Jána z Kríža, kňaza a učiteľa Cirkvi – spomienka
Nedeľa – 3. adventná

2. Bohoslužby sú tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. Milí priatelia! Srdečne vás pozývame na kompletné divadelné predstavenie o sv. Cyrilovi a Metodovi, ktorý má názov Mučeníci Slova I a II.
Divadelné predstavenie sa odohrá dnes o 14.30 hod. tu v kostole. Káva a čaj budú dnes dostupné iba do 14.20 a cez divadelnú prestávku.
Dôležitá informácia: toto predstavenie bude simultánne tlmočené do angličtiny. Tí, ktorí potrebujete využiť túto možnosť, požiadajte o zariadenie (slúchatká) našu Aťku.
Toto predstavenie bude slávnostne uzatvárať Rok sv. Cyrila a Metoda, a preto aj v našej misii mu venujeme celé popoludnie až do piatej hodiny.

4. Blížia sa Vianoce. Je príjemným a chvályhodným zvykom v našej misii usporiadať Štedrú večeru pre osamelých jedincov alebo páry, ktorí si chcú uchovať tradície Vianoc. Hľadáme ochotných dobrovoľníkov, ktorí by sa podujali uskutočniť túto nádhernú tradíciu v našej misii. Prihlásiť sa môžu u Kiky, Eriky.
Pokiaľ nik túto službu do budúcej nedele neprevezme, toto podujatie sa zruší.

5. Upratovať a zdobiť kostol pred vianočnými sviatkami budeme v piatok 13. decembra 2013 po večernej svätej omši. Ďakujeme za každú formu príspevku k tejto službe Bohu, Cirkvi i SCM.

6. Na 3. adventnú nedeľu, 15. decembra 2013 pripravujeme charitatívnu akciu s názvom Vianočný dar. Ide o zbierku potravín a hygienických potrieb pre bezdomovcov. Viac informácii a zoznam potrebných veci si môžete vyzdvihnúť už dnes u Marcelky, Zuzky alebo Danky.
Vyzbierané dary venujeme františkánskym mníchom, pôsobiacim v Canning Town, ktorí 3-krát do týždňa pripravujú tzv. Soup kitchens pre ľudí bez domova.
Kávu, cukor, konzervy, bujóny, instantné polievky, toaletný papier, ale aj iné veci, každý podľa svojich možnosti a štedrosti, doneste prosím v nedeľu 15. novembra. Zaroveň hľadáme ochotných ľudí – keďže veríme, že Slováci sú štedrí, a očakávame, že darov bude mnoho – ktorí môžu venovať svoj čas, ruky a nohy a pomôžu s odnesením vyzbieraných darov na Canning Town.

7. Ak chcete dostávať čerstvé správy z misie emailom, zaregisturjte sa na webstránke SCM (www.scmlondon.org). Registrácia je jednoduchá a rýchla. Každý pondelok vám príde do jedného emailu súhrn toho, čo bolo pridané na webstránku SCM (oznamy, podujatia, správy, fotografie a videá, tipy ap.)

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď