Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 30. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 27. 10. – 3. 11. 2013 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Šimona a Júdu, apoštolov – sviatok
Piatok – Všetkých svätých – slávnosť
Sobota – Všetkých verných zosnulých – spomienka

2. Bohoslužby sú tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. Hľadáme animátorov – dobrovoľníkov, ktorí by pomáhali pri príprave k sviatosti birmovania a 1.sv.prijímaniu. Prihlásiť sa môžete u správcu misie.

4. Danka vás všetkých srdečne pozýva na krátke podelenie sa so zážitkami zo Svätej Zeme a Jordánska s obrazovou prezentáciou dnes po svätej omši (27. októbra 2013) o 2.30pm. Taktiež bude hovoriť o možnosti zúčastniť sa autentickej duchovnej púte do Sv. Zeme. Už teraz sa teší na záujemcov a na ich zvedavé otázky.

5. Katechézy neokatechumenátnej cesty.
Viera sa rodí z počúvania a je posilňovaná ohlasovaním.
Príďte si vypočuť ohlasovanie dobrej zvesti každý utorok a štvrtok počas 8 týždňov. Začíname 29.10. o 19:30 v kostole SCM.
Boh má plán pre tvoj život. Je to plán plný lásky a odpustenia. Pán dá zmysel tvojmu krížu a naučí ťa svedciť o jeho láske. Prvé informatívne stretnutie bude túto nedeľu po svätej omši a bude ho viesť Katka Lučovičová aq predstaví vám tím animátorov, ktorí budú viesť tieto stretnutia.

6. Prosím rodičov, ktorí chcú prihlásiť svoje deti k 1. sv. prijímaniu, aby prišli za mnou osobne teraz po sv. omši do sakristie, aby sme mohli prediskutovať podmienky prijatia dieťaťa a prípravy k tejto sviatosti.

7. Prosím žiadateľov o prípravu k sviatosti birmovania alebo krstu pre dospelých, aby prišli za mnou dnes po svätej omši do kancelárie o 2.15 pm alebo poslali email so žiadosťou o prijatie k príprave k tejto sviatosti.

8. Slovenská katolícka misia v Londýne organizuje tradičnú Katarínsku zábavu v spoločenských priestoroch farnosti St. Agnes na Cricklewood.
Podujatie sa uskutoční v sobotu 16. novembra 2013 a program začína o 6pm. Záver podujatia je o 11pm. Lístky si môžete zakúpiť dnes, na budúcu nedeľu alebo v nedeľu o 2 týždne u Petra Žulu alebo Jožka Pavúka alebo Ľuba Košúta. Cena lístka je £ 15,-.

9. V piatok 1.11.2013 na slávnosť Všetkých svätých bude sv. omša v SCM o 7.00 pm v kostole Our Lady of La Salette and St. Joseph.

10. Pri príležitosti sviatku Spomienky na všetkých verných zosnulých navštívime hrob o. Langa dňa 2. novembra 2013 (sobota). Stretneme sa ako vždy na stanici MORDEN o 12.00 hod. a spoločne sa presunieme na cintorín Merton-Sutton.
o MORDEN underground station (Northern line)
o autobus č. 293
o nastúpiť na Morden Station, Stop F (on LONDON ROAD)
o vystúpiť na Morden Park, Lower Morden Lane / Cemetery, Stop LY (on LOWER MORDEN LANE)
o 3 minúty pešo na Cemetery Lodge, Garth Road, Morden, SM4 4NL

11. ODPUSTKY
Je možnosť získať úplné odpustky v prospech zosnulých za týchto podmienok:
a/ Veriaci, ktorý sa v deň Spomienky na všetkých zosnulých nábožne navštívi kostol alebo kaplnku a pomodlí sa Modlitbu Pána a urobí vyznanie viery (Verím v Boha), môže získať úplné odpustky, ktoré sa môžu privlastniť dušiam v očistci.
Okrem tohto odpustkového úkonu sa žiada splniť tri podmienky: sv. spoveď (krátko predtým alebo potom), sv. prijímanie (najlepšie v ten istý deň) a modlitba na úmysel sv. Otca (Otče náš …, Zdravas Mária …, Sláva Otcu …). A ďalej vo všeobecnosti treba vylúčiť pripútanosť k hriechu aj k všednému.
Tieto odpustky možno získať od poludnia predchádzajúceho dňa až do polnoci určeného dňa.
b/ Veriaci, ktorý nábožne navštívi cintorín a aspoň mysľou sa pomodlí za zosnulých, môže získať odpustky, ktoré sa môžu privlastniť dušiam v očistci, raz denne od 1. novembra do 8. novembra. Treba splniť aj ďalšie podmienky. Jedna sv. spoveď však stačí na všetky odpustky.

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď