Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 10. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 9. – 16. 6. 2013 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Utorok – sv. Barnabáša, apoštola – spomienka
Štvrtok – sv. Antona Paduánskeho, kňaza a učiteľa Cirkvi – spomienka

2. Bohoslužby sú tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm
a 7.30 pm Byzantská liturgia

3. Každoročný festival viery „Spirit in the City“ prebieha aj tento rok v čase od 12. – 15.júna 2013 v západnom Londýne (Leceister Square Theatre a Leceister Gardens).
Na tomto festivale sa stretávajú rôzne komunity a katolícke hnutia, ktoré sa modlia, oslavujú Boha a vydávajú svedectvo viery. Podujatie je pod záštitou westminsterského arcibiskupa Vincenta Nicholsa.
Srdečne vás povzbzdzujem k účasti na tomto podujatí. Bližšie informácie nájdete na webstránke www.spiritinthecity.org a na plagáte v oznamovej tabuli.

4. Dovoľujeme si pozvať vás na divadelné predstavenie o sv. Cyrilovi a Metodovi s názvom:

MUČENÍCI SLOVA – 1. časť: Od vyslania misionárov po Konštantínovu smrť

Predstavenie budeme hrať v kostole Slovak Catholic Mission (14 Melior Street, SE1 3QP)

v dňoch 15. júna – v sobotu o 20:00 a 16. júna – v nedeľu o 15.00

Predstavenie trvá 35 minút, nakoľko ide o prvú časť histórie pôsobenia našich misionárov. Preto vás prosíme o dochvíľnosť. Vstup je zdarma. Účastníkom zaručujeme zábavu a strhujúci dej v podaní deviatich ochotníckych hercov. Tešíme sa na vás spolu s našimi dramatickými postavami: kniežatami Rastislavom, Svätoplukom a Koceľom, žiakmi Sávom, Angelárom, Naumom, Klimentom a Gorazdom, írečitými starými Slovákmi z Blatnohradu, franskými a latinskými kňazmi, pápežmi a predovšetkým s dvoma bratmi z grécko-slovanského Solúna – Konštantínom a Metodom.
Predstavenie je primárne určené dospelým divákom, no môže zaujať aj staršie deti.

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď