Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 9. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 2. – 9. 6. 2013 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Streda – sv. Bonifáca, biskupa a mučeníka – spomienka
Piatok – Najsvätejšieho Srdca Ježišovho – slávnosť
Sobota – Nepoškvrneného Srdca Panny Márie – spomienka

2. Bohoslužby sú tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. Arcibiskup Salvatore Fisichella a jeho spolupracovníci v Tlačovom stredisku Svätej stolice predstavili nadchádzajúce udalosti Roku viery. Ide o adoráciu, ktorá spojí v jednom momente celý svet a podujatie Evangelium vitae.
“Dnes predstavujeme ďalšie dve udalosti, ktoré budú sprevádzať budúci priebeh Roku viery. V prvom rade je to eucharistická adorácia, ktorá sa bude konať v Bazilike sv. Petra v nedeľu 2. júna od 17:00 do 18:00 h. (…) Cirkev zažije vo svojich dejinách podobnú udalosť vôbec po prvýkrát, môžeme ju preto označiť za historickú. Katedrály z celého sveta sa v túto hodinu synchronizujú s rímskym časom, aby prežili spoločenstvo v eucharistickej adorácii so Svätým Otcom.”
Veriaci mnohých krajín sa do adorácie zapoja v reálnom čase.
Pri adorácii budú veriaci uvažovať nad témou Jeden Pán, jedna viera.
Sv. Otec František už stanovil dva hlavné úmysly modlitieb: „za Cirkev na celom svete“, aby ju „Pán robil poslušnou v počúvaní svojho Slova“ a za „rôzne časti sveta, ktoré zažívajú utrpenie nového otroctva, sú obeťami vojen, obchodovania s ľuďmi, obchodovania s drogami, otrockej práce, tiež za deti a ženy, ktoré trpia akoukoľvek formou násilia“. Modlitby budú aj za tých, ktorí sa nachádzajú v ekonomickej neistote, predovšetkým nezamestnaných, starších, migrantov, bezdomovcov, väzňov a marginalizovaných.

Naša misia sa pripája k tejto výzve sv. Otca. Táto adorácia bude v našom kostole v nedeľu 2.júna 2013 od 14.00 – 15.00 hod.

4. Milí rodičia, milé deti! Pozývame vás na zábavný program, ktorý sa bude konať pri príležitosti Medzinárodného dňa detí teraz po sv.omši na parkovisku pri kostole Slovenskej katolíckej misie.
Program bude pozostávať z občerstvenia, rôznych športových hier (skákanie na trampolíne, hod kruhmi, beh okolo prekážok) a tvorivých hier (spievanie pesničiek-ukazovačiek, kreslenie, pantomíma).
Súbežne počas programu, sa vnútri v kostole bude konať adorácia pred Najsvätejšou Sviatosťou oltárnou (cca do 14.30). Rodičov teda pozývame na tichú chvíľku s Ježišom, pokiaľ ich deti budú šantiť pod dozorom animátorov. Tešíme sa na vás!

5. Príprava ku sviatosti manželstva pre prihlásených začína v sobotu o 9.30 hod. v spoločenskej miestnosti SCM

6. Na sviatok Najsvätejšieho Srdca Ježišovho a zároveň na prvý piatok v mesiaci bude adorácia spojená s požehnaním so sviatosťou Oltárnou po sv.omši.

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď