Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

UPRATOVANIE KOSTOLA A SPOLOČENSKÝCH PRIESTOROV

upratovanieV piatok po svätej omši budeme upratovať kostol A spoločenské priestory, ktoré používame. Je to každomesačná súčasť života našej SCM starať sa a zveľaďovať priestor, o ktorom platí, ako hovorí sv. Pavol o Kristovi: „V ňom žijeme, hýbeme sa a sme“.

Aj týmto spôsobom preukazujeme kvalitu a hĺbku svojej viery, pretože tento priestor je nám poskytnutý ako dar, tak ako Kristus a jeho milosť. V ňom žiť, pohybovať sa a byť znamená priamu odpoveď na lásku Krista i anglickej Cirkvi a tejto farnosti na spoluprácu. Je to odpoveď na pozvanie, teda božie volanie a skutok viery, nádeje a lásky, ktorým preukazujeme ako sa staráme aj o svoje duše a priestor, v ktorom prijímame duchovný pokrm.

Je to aj napĺňanie cirkevného ustanovenia podporovať cirkevné ustanovizne – napríklad aj takouto formou.

 

Poprosil by som ženy, ktoré sú ochotné prísť upratať kanceláriu, aby sa ohlásili sa u mňa po svätej omši. Kancelária sa bude upratovať v v sobotu 23.03.2013 od 11.00 hod.

Odpoveď