Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 4. PÔSTNU NEDEĽU / 10. – 17. 3. 2013 /

timthumb.php1. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v anglickom jazyku spolu s anglickou farnosťou) a pred sv. omšou od 6.30 pm pobožnosť krížovej cesty
Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm a po sv. omši o 2.30 pm pobožnosť krížovej cesty

2. V pôstnom čase je vhodná príležitosť k posväteniu seba a času aj formou pobožnosti krížovej cesty. Preto dnes po svätej omši o 3.00 pm je krížová cesta tu v kostole, na ktorú vás pozývame.
Počas celého pôstneho obdobia je možnosť využívať tento osvedčený spôsob prípravy na Veľkú noc ako spôsob pokánia, vďačnosti a úcty Božiemu Synovi za obetu kríža, ktorou nás vykúpil a priviedol k poznaniu nekonečnej Lásky Boha Otca každý piatok pred sv. omšou a v nedeľu po svätej omši.

3. SCM žiada, či by sa našli ochotní stavebníci, ktorí by upravili priestor, ktorý si SCM z prostriedkov dotácie prenajala pre kanceláriu. Bude treba postaviť priečku zo sadrokartónu v miestnosti a vymeniť dvere na vchode do budovy. Dobrovoľníci nech sa ohlásia u správcu misie.

4. Blíži sa tradičný termín výletu členov SCM na Veľkonočný pondelok (1.apríla 2013). Ak máte nejaký návrh, či nápad, a chcete ho zrealizovať, obráťte sa na správcu misie s ponukou.

5. Niekoľko ráz sme oznamovali možnosť zapojiť sa do ochotníckeho divadla. Toto pozvanie stále platí. Súbor potrebuje zohnať ešte niekoľko hercov, aby mohol začať skúšať avizovanú hru o sv. Cyrilovi a Metodovi. Apelujeme na všetkých, ktorí by sa aj radi zapojili, ale brzdí ich strach alebo zaneprázdnenosť. Ak sa nenájde dostatočný počet ochotníkov, predstavenie nebude možné zrealizovať.
Podrobný oznam o divadle nájdete na internete. Dnes po sv. omši môžete ohľadom divadla kontaktovať Julianu na chóre.

6. Rovnako pozývame všetkých farníkov, ktorí zostávajú v Londýne na veľkonočné sviatky, aby sa aktívne zapojili do liturgie. Tí, čo sú ochotní počas Veľkej noci miništrovať, čítať čítania alebo spievať žalmy, nech sa ohlásia po sv. omši v sakristii u kostolníka Jožka.
Tiež budeme potrebovať šikovné ženy, čo pomôžu s prípravou a nesením obetných darov. Záujemcovia o pomoc s obetnými darmi, hláste sa, prosím u Juliany na chóre, po sv. omši.

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď