Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 2. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 20. – 27. 1. 2013 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Agnesy, panny a mučenice – spomienka
Štvrtok – sv. Františka Saleského, biskupa a učiteľa Cirkvi – spomienka
Piatok – Obrátenie sv. Pavla – sviatok
Sobota – sv. Timoteja a Títa, biskupov – spomienka

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm

  • a 7.30 pm (Byzantská liturgia)

3. Veriaci Byzantského obradu budú sláviť Božskú liturgiu sv. Jána Zlatoústeho v nedeľu 27. januára 2013 o 7.30 pm. Všetci ste na ňu srdečne pozvaní. Liturgiu bude sláviť o. Martin Demo.

4. OZNAM O FAŠIANGOVEJ ZÁBAVE
Skončilo sa vianočné obdobie a na dvere už ťuká pôst, ktorý sa tento rok začne veľmi skoro, 13. februára. Preto aj my v misii chceme využiť tento fašiangový čas na poriadnu tancovačku. Fašiangová zábava Slovenskej katolíckej misie sa bude konať v sobotu 2. februára 2013 v St. Agnes Centre na severe Londýna v dvojke zóne, v oblasti Cricklewood, neďaleko stanice Kilburn.
Program zábavy bude zahŕňať hranú aj živú, populárnu aj ľudovú muziku, voľné tance aj krátku tanečnú školu, skvelé, výdatné pohostenie – večeru, nápoje a koláče.
Zábava sa začne o 18.00 a skončí o 23.00.
Vstupné stojí 10 libier. Vstupenky si môžete zakúpiť už dnes po sv. omši v triede od vedúcej spevokolu, Juliany Sersenovej, ktorá rada zodpovie aj na vaše ďalšie otázky ohľadom zábavy. Predpredaj bude pokračovať aj v nasledujúcich dňoch, kedy sa stretávame na svätých omšiach na SCM. Predpredaj lístkov má na starosti vedúca spevokolu.

5. Ako iste viete, tento rok bol Konferenciou biskupov Slovenska vyhlásený za Rok sv. Cyrila a Metoda, pri príležitosti ich 1150-teho výročia príchodu na Slovensko. Sv. Otec Benedikt XVI. zasa vyhlásil tento rok za Rok viery. Niet vari lepšieho spojenia pre nás ako prežívať odkaz a poslanie našich vierozvestov – dar viery.
Krajania v Anglicku a naša misia ho chce prežívať intenzívne a hlboko vo svojich srdciach, zostúpiť do hlbín duše a mysle, preto pripravuje k vyhlásenému Roku viery a našich vierozvestov sériu podujatí. K jednému z nich smeruje aj nasledujúca pozvánka.
Pozývame vás na rozjímavý večer spojený so spomienkou na predvečer zosnutia nášho vierozvestu, sv. Konštantína Cyrila (+14.2. r. 869).
Program začne v stredu (Popolcová streda), 13. februára 2013, v kostole SCM Our Lady of La Salette and St., Joseph, krátko po skončení sv. omše. Po symbolickom pôstnom pohostení (čaj, voda a ovocie) bude nasledovať prednáška o osobnosti, príklade a duchovnom dedičstve sv. Cyrila, spojená s projekciou. Potom budú nasledovať modlitby v štýle Taizé – spevy a hovorené modlitby, zostavené podľa tém predsmrtnej modlitby sv. Cyrila.
Príďte sa naladiť na pôsť, inšpirujúc sa zásadovým kresťanským životom sv. Cyrila!

6. Dňa 16. februára 2013 (sobota) sa uskutoční Pôstna duchovná obnova s témou: BUDE TO O PRAVDE – CHCES JU PRIJAT? Program začne o 10.00. Program zahŕňa prednášky, aktivity, sv. omšu, osobné modlitby a obed, ktorý bude zabezpečený.
Príď a zaži deň v spoločenstve, kde budeš počuť a zažiješ JEŽIŠA – PRAVDU, ktorá oslobodzuje, mení a dáva nový život. Medzi nás prídu naši priatelia z Evanjelizačnej školy s otcom Františkom. Môžeš sa ku nám pridať kedykoľvek počas dňa. Tešíme sa na teba!
kontakt: Kika, 07912863474

7. Voľba Farskej rady.
Súčasťou návštevy biskupa Hopesa a zmluvy uzatvorenej medzi SCM a diecézou Westminster bola i dohoda o ustanovení Farskej rady (FR).
Kódex cirkevného práva, ktorým sa riadi celá Katolícka Cirkev na svete a všetci jej členovia, pojednáva aj o tejto skutočnosti.
Nasledujúcu nedeľu 27. januára 2013 po poludňajšej svätej omši sa uskutočnia voľby na členov FR.
Z predstavených kandidátov budete mať možnosť vybrať 9 členov FR.
Bližšie informácie k voľbám sú nasledovné:
– volieb sa môže zúčastniť každý stály člen misie, ktorý dovŕšil 18 rokov a žije aktívne v SCM minimálne 1 rok.
– FR je volená na obdobie od 10. februára 2013 do 1. adventnej nedele 2013.
– FR pozostáva z Ekonomickej rady (4 členovia) a Pastoračnej rady (6 členov).
Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

 

Odpoveď