Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

ODUMIERANIE SVETU SO SV. CYRILOM

St Cyril_oldestAko iste viete, tento rok bol Konferenciou biskupov Slovenska vyhlásený za Rok sv. Cyrila a Metoda, pri príležitosti ich 1150-teho výročia príchodu na Slovensko. Sv. Otec Benedikt XVI. zasa vyhlásil tento rok za Rok viery. Niet vari lepšieho spojenia pre nás ako prežívať odkaz a poslanie našich vierozvestov – dar viery.

Krajania v Anglicku a naša misia ho chce prežívať intenzívne a hlboko vo svojich srdciach, zostúpiť do hlbín duše a mysle, preto pripravuje k vyhlásenému Roku viery a  našich vierozvestov sériu podujatí. K jednému z nich smeruje aj nasledujúca pozvánka.

Pozývame vás na rozjímavý večer spojený so spomienkou na predvečer zosnutia nášho vierozvestu, sv. Konštantína Cyrila (+14.2. r. 869).

Program začne v stredu (Popolcová streda), 13. februára 2013, v kostole SCM Our Lady of La Salette and St., Joseph, krátko po skončení sv. omše. Po symbolickom pôstnom pohostení (čaj, voda a ovocie) bude nasledovať prednáška o osobnosti, príklade a duchovnom dedičstve sv. Cyrila, spojená s projekciou. Potom budú nasledovať modlitby v štýle Taizé – spevy a hovorené modlitby, zostavené podľa tém predsmrtnej modlitby sv. Cyrila.

Príďte sa naladiť na pôsť, inšpirujúc sa zásadovým kresťanským životom sv. Cyrila!

KDE:

  • kostol SCM Our Lady of La Salette and St. Joseph

  • 14 Melior Street, Bermondsey, London, SE1 3QP (neďaleko underground station London Bridge)

KEDY:

  • streda 13. februára 2013 so začiatkom o 20.45 hod. (Popolcová streda)

Odpoveď