Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA NEDEĽU ZJAVENIA PÁNA / 6. – 13. 1. 2013 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Nedeľa – Krst Krista Pána – slávnosť

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. Ak by si chcel niekto dať posvätiť svoj príbytok kňazom, nech to nahlási v sakristii kostola mne osobne s uvedením adresy, telefónneho čísla, emailovej adresy a navrhnutím dátumu, kedy by chcel si dať posvätiť svoj príbytok.

4. Pred rokom v nedeľu 15. januára 2012 navštívil našu misiu auxiliárny westminsterský biskup Alan Hopes, ktorý má na starosti etnické skupiny vo Westminsterskej diecéze, kam patrí aj naša SCM. Spomeňte si naňho vo svojich modlitbách.

5. Voľba Farskej rady.

Súčasťou návštevy biskupa Hopesa a zmluvy uzatvorenej medzi SCM a diecézou Westminster bola i dohoda o ustanovení Farskej rady.
Kódex cirkevného práva, ktorým sa riadi celá Katolícka Cirkev na svete a všetci jej členovia, pojednáva aj o tejto skutočnosti.
Nasledujúcu nedeľu 13. januára 2013 po poludňajšej svätej omši bude predstavenie kandidátov na členov FR k voľbám, ktoré sa uskutočnia v našej misii v nedeľu 27. januára 2013 rovnako po poludňajšej svätej omši.
Z predstavených kandidátov budete mať možnosť vybrať konkrétny počet členov FR. Bližšie informácie o priebehu voľby vám bude oznamovaný postupne počas nasledujúcich nedieľ.
Volieb sa môže zúčastniť každý stály člen misie, ktorý dovŕšil 18 rokov a žije aktívne v SCM minimálne 1 rok.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď