Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 30. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 28. 10. – 4. 11. 2012 /

1. Liturgický kalendár:
Streda – vigília slávnosti Všetkých svätých
Štvrtok – Všetkých svätých – slávnosť
Piatok– Spomienka na všetkých verných zosnulých

2. Sv. omše tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v anglickom jazyku spolu s anglickou farnosťou)
Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm

3. V stredu v liturgii sv. omše budeme sláviť vigíliu slávnosti Všetkých svätých.

4. V piatok je Spomienka na všetkých verných zosnulých a zároveň aj prvý piatok v mesiaci. Poklona pred vyloženou sviatosťou Oltárnou sa spojí s modlitbami za duše zosnulých a duše v očistci. Na záver bude požehnanie so sviatosťou Oltárnou.

 5. V sobotu je sv. omša v Peterborough o 14.30 hod. v kostole sv. Lukáša.

 6. “Tento ľud ma ctí svojimi perami, ale jeho srdce je ďaleko odo mňa.” – i tieto slová Písma sa tlačili na myseľ, keď (ne)bolo vidieť počet vďačných farníkov a o to viac “veriacich”, ktorí by poďakovali za dar viery a svedectvo života tých, ktorí nás priviedli k životu, k Bohu a viere, a súčasne nás tak privádzali do spoločenstva Cirkvi, ktorá i dnes prostredníctvom misie a kňaza ukazuje svoju starostlivosť a túžbu byť blízko Boha Lásky, zvestovať ľuďom božie slovo milosrdenstva, odpustenia skrze Božieho Syna a povolanie i poslanie k Láske na tomto svete i pre večnosť žijúc v prítomnosti Svätého Ducha.

Nádejám sa, že tak často deklarovaná láska o.Langa k ľuďom a ľudí k nemu, ako aj miesto, ktoré vybudoval s pomocou ochotných spolupracovníkov pre všetkých vo svojom čase, a ktorú mali mnohí z vás možnosť  užívať a prežívať, sa dočká raz väčšej vďačnosti a spomienky.

Nádejám sa, že keď sa nezabudne na minulosť (aj misie), z ktorej existujeme a na ktorú nadväzujeme, že sa nájde vždy ochota spolupracovať s misiou a kňazom teraz v tejto dobe a napomáhať dobrému dielu. Nielen pre seba, ale pre nás všetkých, aby sme v prvom rade my rástli vo viere v božstvo a človečenstvo Ježiša Krista, jeho prítomnosť medzi nami v Slove a Eucharistii, vo sviatostiach, v bohoslužbe, v modlitbe.

Nádejám sa, že táto planúca viera v našich srdciach zapáli aj tých, ktorí prídu po nás a pre ktorých naša viera a svedectvo sa stane akýmsi odrazovým mostíkom do ich vzrastu viery a spoločenstva s Bohom priblížením božej milosti.

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

 

Odpoveď