Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 29. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 21. – 28. 10. 2012 /

1. Sv. omše tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v anglickom jazyku spolu s anglickou farnosťou)
Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm

2. Pri príležitosti sviatku Spomienky na všetkých verných zosnulých navštívime hrob o. Jana Langa, SJ, dňa 27. októbra 2011 (sobota) a zapálime sviece za všetkých verných zosnulých.
Stretneme sa ako vždy na stanici MORDEN o 12.00 hod. a spoločne sa presunieme na cintorín Merton-Sutton.

V Roku viery aj my si pripomenieme tých, ktorí v celých dejinách Cirkvi (apoštoli, naši vierozvestovia, množstvo statočných kňazov a rehoľníkov, rodičov i priateľov, známych i neznámych) sa pričinili o to, aby radosť z viery a entuziazmus pre komunikáciu vo viere žili a šírili, svedčili o nej svojím životom i slovom.
Pritom i ľudsky nezabudnúť na tých, ktorí sa pričinili o zasadenie semiačka viery a „polievali ho“, aby Boh mohol dať vzrast našej viere v Nekonečnú Lásku a Dobrotu Otca Stvoriteľa skrze svojho Syna a Ducha.

Trasa na cintorín:

MORDEN underground station (Northern line)
– prestúpiť na autobus č. 293 na Morden Station, Stop F (on LONDON ROAD)
– vystúpiť na Morden Park, Lower Morden Lane / Cemetery, Stop LY (on LOWER MORDEN LANE)
– 3 minúty pešo na Cemetery Lodge, Garth Road, Morden, SM4 4NL

Na webovej stránke SCM si môžete vytlačiť aj mapy k cintorínu.

 3. Biblické stretnutia k Roku viery začínajú v piatok 26.októbra po sv. omši o 20.00hod. Budú ich viesť striedavo podľa možností Father Michael a otec Tibor.

Ako budú prebiehať?
Na stretnutiach s Fr. Michaelom sa budú čítať biblické texty na nedeľu, tieto texty sa budú rozoberať a každý bude mať možnosť sa k nim vyjadriť a pýtať sa, čo mu nie je jasné. Fr. Michael sa bude striedať s otcom Tiborom, ktorý nám urobí krátke prednášky na témy z katechizmu. Tieto prednášky budú mať skôr teologický charakter a po prednáškach bude možnosť diskusie.

Aký je cieľ týchto stretnutí?
Rast vo viere počas tohto Roku viery, spoločné zdieľanie, ale aj vytvorenie priestoru na otázky, ktoré nás trápia (ako žiť vieru na pracovisku, čo robiť, keď môj partner je neveriaci, čo robiť, keď mám pocit, že vo viere stagnujem a Boh mlčí, atď) a utváranie a upevňovanie vzťahov v našej komunite.

Kto sa ich môže zúčastniť?
Stretnutia sú otvorené pre všetkých. Vítame aj anglicky hovoriacich.
Na všetkých sa veľmi preveľmi tešíme!

4. Na budúcu nedeľu je príprava ku sviatosti krstu od 11.00 hod pre prihlásených v spoločenskej miestnosti SCM. Vo svätej omši o 13.00 hod. sa bude vysluhovať sviatosť krstu.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

 

Odpoveď