Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Sme pozvaní sv. Otcom Benediktom XVI. k prežívaniu Roka viery

Bratia a sestry v Kristu.

V tomto nastávajúcom týždni 11. októbra 2012 v katolíckej Cirkvi na celom svete začína Rok viery. Je vyhlásený pápežom Benediktom XVI.
Sv. Otec nám hovorí v pohľade na tento Rok viery, že „má byť odkrytá radosť z viery, entuziazmus pre komunikáciu o viere…“  (Porta Fidei, para 1)
V princípe  dúfa, že to prinesie prehĺbenie poznaného a obnovu vzťahu s Ježišom Kristom, naším Pánom.

Rok viery začína z príležitosti 50. výročia otvorenia II. Vatikánskeho koncilu a 20. výročia publikovania Katechizmu katolíckej Cirkvi. Toto veľké dielo – učiace, sprevádzajúce a stvárňujúce život Cirkvi – bude nás sprevádzať aj  cez tento náš Rok viery a tiež dáva tvárnosť životu Cirkvi.

Ako by sme to mohli čo najlepšie urobiť? Je tu mnoho ponúkaných možností.
V našej westminsterskej diecéze chceme postupovať v štyroch častiach počas Roka viery.
– 1. časť bude začínať odteraz do Vianoc, kde zaostríme pohľad na vieru v Boha a Ježiša Krista, keď Slovo sa stalo pre nás Telom.
– 2. časť bude od Vianoc do Veľkej noci, kde svoj pohľad upriamime znova na Eucharistiu a špeciálne na sviatosť zmierenia.
– 3. časť od Veľkej noci do leta 2013 bude prežívaná vierou v morálnom živote, veľkosti dávania a darovania.
– 4. časť na záver od septembra do novembra 2013 sa bude venovať prehĺbeniu miesta modlitby a duchovnosti v našom živote.

Otvorenie Roka viery bolo pri sv. omši vo westminsterskej katedrále vo štvrtok 11. októbra 17.30 hod.
Ukončenie bude na sviatok Krista Kráľa v novembri budúceho roku so slávnostným potvrdením a obnovením našej viery vo všetkých farnostiach diecézy pri každej liturgii.

Je to pozvanie pre nás k objavovaniu radosti a entuziazmu prameniaceho z viery, deliť sa s inými a tiež nádej v obnovu všetkých nás.
Nachádzať postupne odpovede na otázky v našich srdciach.
Sme pozvaní byť plne účastní na Roku viery v domovoch, školách a farnostiach.

Sv. Otec Benedikt XVI. dúfa v zažitie blízkosti v Kristovi a tiež v takúto budúcnosť v Láske.

Z homílie westminsterského arcibiskupa Vincenta Nicholsa pri zahájení Roka viery
Spracovala: Sr. Annuntiata, CJ

Odpoveď