Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

01.11.: Slávnosť všetkých svätých, 02.11.:Pamiatka na všetkých zosnulých

V sobotu (01.11.2008) budeme mať “Slávnosť všetkých svätých”, Svätá omša (spojená s pobožnosťou za zosnulých) bude v Kaplnke londýnskeho Velehradu v sobotu 01.11.2008 o 19.00 hodine.

o7.jpgV tento deň – 01.11. – si taktiež vykonáme spoločnú púť ku hrobu spoluzakladateľa Českej a Slovenskej komunity v Londýne – Otca Langa. Stretneme sa o 13.00 na Morden Station (je to konečná južná stanica čiernej metro linky Nothern Line). Potom busom č. 293 na Merton & Sutton joint Cemetery, Garth Road, London SM4 4NW. Pri hrobe Otca Langa sa pomodlime za neho, za duchovných otcov Pazderku, Rochlu, za Roxanu Mackay, Emíliu i za všetkých zomrelých…

V nedeľu (02.11.2008) = “Pamiatka na všetkých zosnulých” = počas všetkých troch nedeľných svätých omší (Kaplnka Velehradu o 09.15 & 19.00 and Kostol na Melior Street o 13.00) budeme mať pobožnosť za zosnulých.

……………………………………………………………………………………………..

Veriaci, ktorý v deň Spomienky na všetkých zosnulých navštívi kostol alebo kaplnku a pomodlí sa Modlitbu Pána (Otče náš) a urobí vyznanie viery (Verím v Boha), môže získať úplné odpustky, ktoré sa môžu privlastniť dušiam v očistci. Okrem tohto odpustkového úkonu sa žiada splniť tri podmienky: sv. spoveď (krátko predtým alebo aj potom), sv. prijímanie (najlepšie v ten istý deň) a modlitba na úmysel Sv. otca (stačí Otče náš, Zdravas a Sláva).

Od 1. novembra do 8. novembra, môžeme návštevou cintorína a modlitbou Otče náš, Verím v Boha, Zdravas a Sláva, získať úplné odpustky, ktoré sa môžu privlastniť dušiam v očistci. Od 9. novembra do konca novembra môžeme návštevou cintorína a modlitbou dušiam v očistci získať čiastočné odpustky.

Odpoveď