Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Olympijská pochodeň v SCM

Olympiáda sa už rýchlo blíži a víkend 14. a 15. júla bude s tým v súlade aj v SCM: hneď po olympijskom pikniku bude na druhý deň v nedeľu v kostole SCM horieť olympijská pochodeň, ktorá bude slávnostne zapálená na začiatku omše.

Do misie nám ju prinesie Slovák, ktorý o dva dni skôr bude v rámci olympijskej “štafety” predávať olympijský oheň ďalej  – Marián Berger.                                                                                                                                                               

V piatok 13. júla bude Marián presne v 16.03 sprevádzať symbol olympiády v juhoanglickom Poole, blízko Bournemouthu. Kto chce Mariána povzbudiť, je viac než srdečne vítaný. (Podrobné info o trase olympijskej pochodne nájdete tu: http://www.london2012.com/torch-relay/route/.)

A práve o svojom behu, spoločne so svojím životným príbehom, nám bude tento statočný Žilinčan bojujúci s handikepom rozprávať po omši.

V rámci besedy s Mariánom si tiež premietneme fotky z jeho behu. Následne si budeme môcť sami zapózovať s týmto symbolom olympiády – prebehne fotenie s pochodňou. Fotky si potom bude môcť každý stiahnuť na webe SCM.

Viac o Mariánovi si môžete prečítať na http://www.london2012.com/torch-relay/torchbearers/torchbearers=marian-berger-6536/.

 

 

 

 

Odpoveď