Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Europoslankyňa Záborská k 30. výročiu pontifikátu Jána Pavla II.

Poslankyňa Európskeho parlamentu Anna Záborská vydala komuniké k 30. výročiu začiatku pontifikátu Jána Pavla II., ktoré si pripomenieme zajtra 16. októbra. Pripomína v ňom dôležitosť zachovávania a šírenia duchovného posolstva 264. nástupcu svätého Petra v dejinách Cirkvi, ktorý bol prvým Slovanom na pápežskom stolci.

Pred niekoľkými dňami uplynulo 20 rokov odvtedy, čo Ján Pavol II. prehovoril na pôde Európskeho parlamentu v Štrasburgu. Pri príležitosti týchto výročí poľská delegácia EĽS-ED usporiadala v Európskom parlamente konferenciu a výstavu pripomínajúcu tieto udalosti.

Podľa europoslankyne Záborskej „tento pápež spájal v sebe človečenstvo a kresťanstvo: intelektuál, básnik, dramatik, filozof a teológ v symbióze so zbožným človekom milujúci kultúru ľudového katolicizmu, kostoly, zázraky, púte, svätých, ruženec a Matku Božiu. Zároveň pápež láskavý, vtipný a usmievajúci sa. Hlavne však pápež, ktorý viac ako argumentmi presviedčal odvahou a nebojácnosťou láskavo vydávať svedectvo o Pravde.“

Odpoveď